În această perioadă, inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava derulează controale care vizează condiţiile de vânzare a produselor alimentare specifice sărbătorilor pascale. Verificările vizează atât agenţii economici,cât şi persoanele fizice care vând aceste produse în spaţii închise.

Carcasele de miel sunt întâi examinate de medical veterinary, dar şi locul în care au fost sacrificaţi mieii, apoi se aplică marca de sănătate. De la control nu au fost omise nici ouăle, transportul acestora trebuie să fie efectuat doar în mijloace auto autorizate sanitar veterinar, iar vânzarea lor în soare este interzisă cu desăvîrşire. Mai mult, este interzisă comercializarea ouălor cu coaja crapată sau lovită. În pieţele sucevene mai este controlată şi calitatea laptelui crud, producătorii fiind obligaţi să deţină fişe de sanătate pentru vaci. Cât priveşte brânzeturile, acestea vor fi ţinute numai în recipiente confecţionate din materiale necorodabile, uşor de curăţat şi igienizat.Altfel comercianţii se vor allege cu amenzi…usturătoare.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.