Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava a desfăşurat Campania la nivel naţional privind verificarea prevederilor legale referitoare la timpul de muncă şi de odihnă, precum şi identificarea şi combaterea cazurilor de muncă nedeclarată pentru lucrătorii din cadrul unităţilor care au ca obiect de activitate comerţul. Controale au fost făcute în perioada 22 noiembrie – 31 decembrie 2012 și au fost făcute în supermarket-uri, mall-uri, outlet-uri de îmbrăcăminte și încălţăminte, în magazine de electronice şi electrocasnice.

Obiectivele urmărite de ITM au fost verificarea respectării de către angajatori a prevederilor legale privind timpul de muncă şi timpul de odihnă, identificarea angajatorilor care folosesc personal fără forme legale de angajare și identificarea angajatorilor care utilizează munca copiilor şi a tinerilor fără respectarea prevederilor legale.

”Cei vizați au fost agenţi economici cu activitate în domeniul comerţului în supermarket-uri, mall-uri, magazine outlet-uri îmbrăcăminte, încălţăminte, electronice şi electrocasnice, ţinând cont şi de promoţiile oferite cu prilejul campaniei „black Friday”, respectiv pază şi protecţie în aceste locaţii”, a declarat Romeo Butnariu, directorul ITM Suceava.

 Din aceste controale, în număr de 144, au fost sancționați 73 angajatori, valoarea amenzilor fiind de 37.000 de lei, în urma aplicării a 137 de sancțiuni contravenționale.

Al doilea aspect controlat de către ITM  Suceava a fost munca “la negru”.  A fost depistat un singur angajator care a primit la muncă o persoană fără forme legale de angajare. Amenda aplicată a fost una în valoare de 10.000 lei.

 

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.