Poliţiştii de la Serviciile de Ordine Publică, de Investigare a Fraudelor, de Investigaţii Criminale, de la Secţia de Poliţie Rurală Ipoteşti, împreună cu reprezentanţi ai DSVSA Suceava şi ITRSV Suceava, au acţionat în târgul organizat pe raza comunei Vereşti, pe linia prevenirii actelor de comerţ ilicit (comerţ cu animale şi produse de origine animală, material lemnos, produse agricole ş.a.). La acţiune au participat 19 poliţişti, un medic veterinar din cadrul DSVSA Suceava şi un reprezentant ITRSV Suceava.

Duminică, între orele 07.00-12.00, oamenii legii au efectuate 52 controale la societăţi comerciale, PFA, ÎI şi au fost aplicate 45 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 19.180 lei. De asemenea, au fost confiscaţi 104 mc material lemnos, în valoare de 36.900 lei.

În urma controlului efectuat la o societate comercială cu punct de lucru în Piaţa Vereşti, s-a constatat că 23 mc cherestea a fost primită în depozit fără dovada provenienţei, fapt pentru care s-a luat măsura confiscării valorice a acesteia şi aplicarea a 2 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 5.000 lei.

„Controlul de amploare desfăşurat la Vereşti reprezintă finalizarea unui plan de acţiune iniţiat de comanda inspectoratului pe linia prevenirii şi combaterii infracţionalităţii la regimul silvic şi economic, derulat la începutul lunii octombrie”, se precizează în comunicatul poliţiei.

În total, în perioada 1-6 octombrie, în cadrul acţiunilor de prevenire şi combatere a infracţionalităţii economice şi la regimul silvic, poliţiştii au efectuat 326 controale şi au aplicat 254 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproape 100.000 lei. De asemenea, au fost confiscaţi peste 330 mc material lemnos.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.