De la începutul anului 2015, cu precădere în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale, inspectorii de specialitate din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava au efectuat 46 de controale tematice şi 20 de fond, precum şi activităţi de instruire cu personalul din conducerea cultelor recunoscute în judeţ ,inclusiv la cele opt Biserici – monumente UNESCO.

În cadrul acestor activităţi s-a pus accentul pe instruirea personalului responsabil cu privire la realizarea măsurilor de securitate la foc. S-au stabilit planurile privind ordinea şi priorităţile care trebuie avute la salvarea bunurilor şi a exponatelor de valoare, în special la monumentele UNESCO. De asemenea, s-au reactualizat planurile de intervenţie la incendiu la obiectivele de cult unde există spaţii de cazare pentru personalul clerical şi pentru pelerini. Nu în ultimul rând, acolo unde a fost cazul, s-a acordat asistenţă tehnică de specialitate privind obţinerea avizelor şi autorizaţiilor de securitate la incendiu.

Pentru prevenirea unor evenimente nedorite, pompierii militari suceveni vor participa la slujbele specifice acestei perioade, şi vor sprijini personalul clerical privind modul de intervenţie în cazul producerii unor situaţii de urgenţă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.