Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au dispus marți, 15 mai, punerea în mişcare a acţiunii penale şi au instituit măsura controlului judiciar pentru o durată de 60 de zile faţă de inculpatul M.C. sub aspectul comiterii infracţiunii de ultraj.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că la data de 26.04.2018, în timp ce agentul de poliţie M.I.M. se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza localităţii S., jud. Suceava, efectuând activităţi specifice pe linia traficului rutier, a fost ameninţat cu acte de suprimare a vieţii de inculpatul M.C., acesta făcând referire la infracţiunea de omor din cursul anului 2017, comisă asupra unui agent de poliţie în Gara Burdujeni.

În cauză, urmărirea penală a fost efectuată de procurori din cadrul Parchetului de  pe lângă Judecătoria Suceava.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nici o situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.