Organizaţia Femeilor Social Democrate Suceava salută intrarea în vigoare a Convenției privind combaterea violenței împotriva femeilor, cunoscută și drept Convenția de la Istanbul.

“Vineri, 01 august, a intrat în vigoare acest document, care reprezintă un pas important spre abolirea oricărei forme de violență domestică și suntem mândre că România a semnat Convenția de la Istanbul”, a declarat preşedinta OFSD Suceava, Oana Pintilei.

Prin semnarea şi ratificarea Convenției de la Istanbul, statele membre se obligă să schimbe legile, să introducă politici publice şi să aloce resursele necesare pentru a crea o zonă de toleranţă zero faţă de violenţa de orice fel împotriva femeilor: fizică, psihică, emoţională, dar și sub forma discriminării pe piața muncii.

Pe 27 iunie, la Strasbourg, au participat reprezentanți ai executivului național, în cadrul oficial asigurat de Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, la semnarea de către România a Convenției de la Istanbul, calificând momentul drept un „reper istoric” pentru țara noastră.

Organizaţia Femeilor Social Democrate Suceava va pregăti o acțiune concretă de continuare a colaborării pentru identificarea modificărilor legislative care sunt necesare în combaterea violenței de orice tip, având la bază Convenția intrată în vigoare, odată ce este ratificată de legislativul de la București.

“Odată cu semnarea Convenţiei de la Istanbul, Parlamentul României, prin colegii şi colegele noastre, trebuie să ratifice în regim de urgenţă acest document. Trebuie să arătăm că voinţa nu are gen”, a apreciat preşedinta OFSD Suceava, Oana Pintilei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.