Vineri, 23 mai, în jurul orei 13.20, poliţiştii Postului de poliție Fundu Moldovei au fost sesizați despre faptul în Cantonul Silvic Valea Stânii, de pe raza Ocolului Silvic Iacobeni, persoane necunoscute taie ilegal și transportă material lemnos.

În urma activităților desfășurate de polițiști și reprezentanții Ocolului Silvic Iacobeni, au fost surprinse în flagrant trei persoane, una de 56 ani din comuna Izvoarele Sucevei și două din comuna Fundu Moldovei, tată și fiu de 42, respectiv 19 ani, care transportau cu un TAF materialul lemnos rezultat din tăierea unor arbori ce nu aveau aplicat dispozitivul de marcat.

În urma inventarierii s-a stabilit că au fost tăiați 19 arbori esență rășinoase, specia molid, fără a avea aplicat dispozitivul de marcat silvic, volumul total estimat de reprezentanții silvici fiind de 30 m.c.

Ce trei au declarat că au fost determinați să taie şi să transporte arborii de un bărbat de 53 ani, din comuna Fundu Moldovei, care le-a spus că urma să intre în posesia suprafeţei respective de pădure şi în cel mai scurt timp va obţine şi actele necesare exploatării.

Întreg materialul lemnos rezultat din tăierea ilegală a fost transportat la sediul Cantonului Silvic şi a fost predat în custodia pădurarului de canton.

Utilajul TAF nu a putut fi indisponibilizat din cauză că a rămas fără combustibil şi a fost lăsat în custodie persoanei care îl conducea, punându-i-se în vedere obligaţiile pe care le are în acest sens.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de instigare la tăiere și furt de arbori față de ”așa zisul proprietar” și tăiere și furt de arbori față de ceilalți trei, ce va fi soluționat procedural.

Despre autor

Postari asemanatoare

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.