O serie de modificări aduse de Ministerul Administrației și Internelor Codului Rutier vor intra în vigoare la sfârșitul acestei luni.

Șoferii ce transportă copii fără centura de siguranță sau care nu sunt ținuți în scaune omologate se vor alege cu amenzi usturătoare.

Astfel, șoferii care nu se asigură ca persoanele minore să poarte centuri de siguranță sau copiii să fie transportați în dispozitive de fixare în scaune omologate, vor fi sancționați cu trei puncte de penalizare.

Conform ordonanţei de urgenţă publicată în Monitorul Oficial, şoferii vor fi amendaţi cu patru sau cinci puncte de amendă, care transformate în bani ar însemna 450 de lei.

„Regulile existau şi până acum, însă nu exista posibilitatea de a sancţiona direct şoferul autovehicului”, a detaliat comisarul-şef Brăcea, şeful Direcţiei Rutiere a Poliţiei Române.

De asemenea, ordonanța aduce noutăți și în legătură cu recoltarea mostrelor biologice, acestea vor putea fi recoltate la fața locului, mai exact în ambulanțele care au în echipaj un medic ori în autospecialele SMURD.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.