Părinţii unei fetiţe de 2 ani şi 3 luni au descoperit că fiica lor este agresată de îngrijitoarea unei creşe din Piatra Neamţ, după ce i-au pus copilei în gentuță un dispozitiv de înregistrare audio.

Totul a început la debutul lunii septembrie 2019, când creşa şi-a reluat activitatea după vacanţa de vară. Fetiţa mai fusese la creşa respectivă în perioda aprilie-iulie, însa nu fusesera probleme de niciun fel.

Din septembrie, însă, părinţii au observat ca micuța manifestă stari de panică şi de agitatie, iar noaptea se trezea din somn plângând. În plus, începuse să nu mai vrea sa mearga la creşă şi insista să fie luata înapoi acasă, în fiecare dimineaţă, plangând continuu.

Îngrijoraţi, oamenii au decis să-i puna fetei în gentuță un dispozitiv de înregistrare audio sub forma unui stick de memorie. După terminarea programului, părinţii au ascultat înregistrarea pe sărite, aceasta fiind foarte lungă, peste 8 ore. Dar din ce au ascultat, nu au găsit nimic incriminator pentru creșă.

O lună mai târziu, pe 22 octombrie, fetiţa le-a spus părinţilor, în drum spre casă, după ce a fost luată de la creşă, că o doamnă a dus-o la baie, a pus-o cu faţa la un perete cu mâinile întinse pe perete şi a bătut-o. Potrivit tvmneamt.ro, agresoarea era nimeni alta decât îngrijitoarea.

„Stai pe olita, că-ţi sucesc capul la spate’’

Revoltaţi, părinţii i-au pus din nou dispozitivul de înregistrare în gentuţă. De data asta au fost 10 ore de înregistrări, iar seara, oamenii au decis să asculte tot, atât cele 8 ore de pe 18 septembrie, cât şi înregistrările din 23 octombrie.

În înregistrare se aude cum fetiţa este lăsată să plângă ore în șir fără să intervină cineva, dar şi cum este agresată fizic şi verbal. Acelaşi tratament le-a fost aplicat şi celorlalţi copii, cu vârste între 9 luni şi 2 ani şi 3 luni, atmosfera din creşă fiind una de teroare.

Copiii se aud cum se îneacă la masă cu alimente, fiind forţaţi să mănânce, printre ţipete şi urlete dar şi bătăi, după cum se aude în înregistrarea publicată de tvmneamt.ro.

Se pot auzi expresii ca: ”Stai pe oliţă, că-ţi sucesc capul la spate’’, ”Dă să te schimb că te-a adus mă-ta nespălată, c…ă la fund, nesimţito!”.

În urma agresunii, părinţii fetei au depus plângere la poliţie.

”La sediul Poliției municipiului Piatra Neamț s-a prezentat un bărbat, de 42 de ani, din localitatea Alexandru cel Bun care a sesizat faptul că fiica sa minoră, de 2 ani și 3 luni ar fi fost victima unei agresiuni în timp ce se afla la creșă. Polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de lovire sau alte violențe și purtare abuzivă, în care se efectuează cercetări în vederea stabilirii, cu exactitate, a situației de fapt”, a declarat pentru tvmneamt.ro, purtătorul de cuvant al IPJ Neamţ.

Sursa: Observator

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.