Peste 70 de copii și tineri cu și fără dizabilități intelectuale s-au putut bucura de soluția tehnică de sport la distanță propusă prin finanțarea Fundației Globalworth, iar  30 dintre aceștia au și concurat la cele două competiții organizate de Special Olympics România în parteneriat cu Centrul de Servicii Multifuncționale pentru Copilul aflat în Dificultate Gura Humorului.

„Campionatul de Fitness și Zâmbete” a adus bucurie, prietenie, sport și tehnologie, fiind liantul care a adunat copiii din mai multe apartamente și case de tip familial  în fața ecranului, pentru a face mișcare, în vremuri în care aceasta a fost limitată din cauza Pandemiei.

În perioada martie 2020 – martie 2021, cu ajutorul tehnologiei pusă la dispoziție de Globalworth în cadrul finanțării proiectului „Campionat de Fitness și Zâmbete”, tinerii din centre au participat la exerciții de fitness, concursuri online, au învățat să facă mișcări corecte și au interacționat de la distanță atât cu antrenorul virtual.

„Beneficiarii nostri din centru au participat fizic la o serie de antrenamente de fitness coordonați de kinetoterapeuții Lucian Iordache și Daniel Coroi,  începand cu luna  martie 2021  și  pănă în prezent. Au fost formate echipe din copii și tineri cu vârste cuprinse între 10 si 18 ani.

Tot în această perioada, copii/tinerii noștri au desfășurat și ore de fitness on line prin intermediul sistemului electronic – laptop -Smart TV – Aplicația Zoom.

Mulțumim pe această cale Fundației Special Olympics Romania pentru sprijinul oferit, pentru dotarea sălii noastre de fitness cu diverse materiale și accesorii sportive, printre care amintim: stepp fitness, mingi pentru exerciții de fitness, benzi elastice, tricouri personalizate și lista poate continua. De asemenea multumim din tot sufletul pentru cadourile oferite tuturor participantilor la concurs”, a transmis Mihaela Pintilie, șefa Centrului de Servicii Multifuncționale pentru Copilul aflat în Dificultate Gura Humorului.

În data de 29 martie 2022, în sala de sport a Școlii „Teodor Balan” din Gura Humorului a  avut  loc o competitie  sportivă  de fitnes dar și ceremonia de premiere, activitate  sportivă desfășurată cu sprijinul Fundației Special Olympics Romania prin Proiectul Virtual Fitness  – Safe Sports for People with Intelectual Disability in Placement Centers.

La eveniment participat și invitați speciali, reprezentanți ai Fundației Special Olympics Romania, respectiv directorul sportiv – Viorel Mocanu și Oana Grecea, cei au fost cei care au  jurizat activitatea sportivă și i-au premiat pe copiii și tinerii din sală.

Nu au lipsit nici voluntarii la acest eveniment sportiv. Astfel, la eveniment au luat parte Popovici Lorena-psiholog, Maxim Mirela, Georgeta Grosar, Nicola Rogojina, Sebastian Paicu și  coordonator personal de specialitate-Ulici Maria.

„Mi-au plăcut foarte mult exercițiile, m-au ajutat să învăț că sportul este și sănătos și benefic pentru organism. Mi-a plăcut sistemul ăsta, am făcut exerciții și afară dar și în sală. În decembrie am luat locul II dar nu m-am supărat, mi-a plăcut să concurez”, a spus Valentin S. de la Centrul de Servicii Multifuncționale pentru Copilul Aflat în Dificultate, Gura Humorului, Jud. Suceava.

Filip C, tânărul de 19 ani de la Centrul de Servicii Multifuncționale pentru Copilul Aflat în Dificultate, Gura Humorului a avut prilejul să aibă și o prestație artistică, la ambele ceremonii de premiere ale Campionatului de Fitness și Zâmbete. Pasionat de muzică, el a spus că s-a bucurat să participe și să facă sport.

„Și mi-au plăcut ceremoniile de premiere pentru că ați venit la noi și am putut pregăti mereu câte un cântec, pentru că mie îmi place să cânt. Pe 3 decembrie am cântat Noi suntem români! și acum am pregătit o priceasnă cu ocazia Paștelui”, a spus tânărul.

Și Pintilie Mihaela, șef centru, și Ulici Maria, coordonator personal de specialitate în cadrul  Centrului de Servicii Multifuncționale pentru Copilul Aflat în Dificultate Gura Humorului, au vorbit despre beneficiile directe ale finanțării. „Ne-am bucurat să facem parte din acest proiect în care beneficiarii noștri din centru au participat fizic la antrenamente de fitness coordonați de kinetoterapeuții Lucian Iordache și Daniel Coroi. Tehnologia cu ajutorul căreia s-au desfășurat antrenamentele ne va  ajute și pe viitor pentru că centrul nostru nu era dotat cu un astfel de sistem. Astfel,  a fost posibil ca  tinerii să desfășoare ore de fitness online prin intermediul sistemului electronic – laptop -Smart TV, prin aplicația Zoom. Ne sunt de folos și celelalte materiale și accesorii sportive primite pentru că vom putea repeta pe ele. Începand cu acest proiect sportiv, beneficiarii noștri au început să participe mai mult la activitățile sportive. Sperăm să se organizeze  multe proiecte sportive unde să avem implicati cat mai multi beneficiari din sistemul de protectie”.

„Fac sport de când ma știu, practic rugby feminin în Iași pentru echipa feminină și masculină aici în Gura Humorului, dar asta a fost o ocazie pentru mine pentru a-i ajuta pe colegii mei din centru pentru a le arata și lor ce bine te simți atunci când faci sport. Particip cu drag la toate activitățile de aici. Sunt elevă la Școala Gimnazială Teodor Bălan dar locuiesc într-una din casele centrului. Am luat locul I la competiția de Fitness și Zâmbete și acum și la campionatul din decembrie”, a spus Nicola R. , 16 ani. Gura Humorului.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.