În prag de primăvară, copiii de la Grădinița cu Program Normal nr.8 (structură a Școlii Gimnaziale „Grigore Ghica Voievod” Suceava) din Ițcani,  coordonaţi de educatoare, şi-au etalat talentul şi îndemânarea şi au confecţionat mărţişoare.

Expoziţia de mărţişoare a fost organizată de cadrele didactice din dorinţa de a vesti sosirea primăverii şi de a serba tradiţia mărţişorului, iar prin intermediul acesteia preşcolarii au avut ocazia să-şi prezinte rezultatele muncii lor, cu atât mai mult cu cât creaţiile sunt originale şi deosebite.

Zecile de mărţişoare şi felicitări, realizate din cele mai diverse materiale şi în modele inedite, au fost adunate în expoziţia care a fost deschisă miercuri, 28 februarie, în intervalul orar 9:30-12:00.

Mărţişoarele au fost realizate de copiii grupelor mică, mijlocie şi mare, ajutaţi de educatoarele Druțu Ionela, Irimia Cătălina și Nastasi Anamaria, coordonate de directoarea Moscal Marlena, şi reprezintă produsele realizate cu multă dăruinţă a celor mici. Scopul expoziției a fost de a întări relaţia grădiniţă, familie şi comunitate, ca de altfel şi înviorarea tradiţiei româneşti a mărţişorului, care a început să dispară în ultimii ani.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.