Polițiștii Secție 9 Poliție Rurală Șcheia au fost sesizați marți, 2 iulie, în jurul orei 17:00, prin apel SNUAU 112 de către echipajul de ambulanță cu privire la faptul că un minor în vârstă de 9 ani, din comuna Șcheia, a fost găsit în piscina din curtea locuinței fără a prezenta semne vitale de viață.

Din cercetări s-a stabilit că în jurul orei 16.30, acesta se scălda într-o piscină amenajată în curtea locuinței din comuna Șcheia, sat Sf. Ilie, împreună cu fratele său în vârstă de 11 ani.
Părinții minorilor se aflau în locuință, iar la un moment dat mama acestora a observat că fiul său se află în apă, iar după ce l-a scos a apelat la SNUAU 112 solicitând intervenția unei ambulanțe. Lucrătorii de pe ambulanță au efectuat manevre de resuscitare timp de o oră apoi au constatat decesul.
Piscina din curte are înălțimea de 80 cm, diametrul de 370 cm și adâncimea apei de 60 cm.
Din discuțiile purtate cu mama copilului decedat a rezultat că acesta știa să înoate de la vârsta de 4 ani și nu își poate explica ce s-a întâmplat.
Copilul în vârstă de 11 ani care se juca în piscină cu fratele său nu a putut oferi informații cu privire la cele întâmplate, deoarece este diagnosticat cu autism și întârziere mentală.
Cel în cauză nu prezenta urme de violență la nivelul corpului, neexistând indicii cu privire la comiterea vreunei fapte penale.
Cadavrul minorului a fost transportat la morga Spitalul Județean Suceava în vederea efectuării necropsiei.
A fost întocmit dosarul de cercetare penală sub aspectul infracţiunii de „ucidere din culpă”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.