Un copil de 3 ani a murit în nopatea de miercuri spre joi, în drum spre spital, în cea de-a doua ambulanţă trimisă de operatorii de la 112. Iniţial, la casa copilului, aflată de 50 de minute depărtare de Botoşani, fusese trimisă o ambulanţă făr medic, deşi copilul avea febră şi “scuipa sânge”.

Şefa Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), Monica Adăscăliţei, a declarat că autorităţile din Botoşani au declanşat o anchetă în acest caz.

Potrivit sursei citate, copilul ar fi avut simptomele unei răceli, iar familia a sunat la ambulanţă în momentul în care “ar fi scuipat sânge”. Băieţelul a intrat în stop cardio-respirator la scurt timp după ce a fost preluat de cadrele medicale de la ambulanţă.

A fost solicitare pentru ambulanţă pentru un copil de trei ani şi jumătate care din declaraţia părinţilor ar fi scuipat sânge, ar fi avut sânge la nivelul gurii. S-a trimis ambulanţa cu asistent. S-au început manevrele de resuscitare şi s-a solicitat ambulanţa cu medic, care s-a deplasat la faţa locului. Când a ajuns medicul, pacientul era în asistolie, fără ritm cardiac, fără respiraţie. A fost intubat, s-au continuat manevrele de resuscitare şi s-au deplasat către spital. Pe tot parcursul transportului, pacientul nu a prezentat niciun semn de revenire, motiv pentru care după 50 de minte s-a declarat decesul”, a afirmat Adăscăliţei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.