În urma reclamațiilor celor care vin de la Aeroportul „Ștefan cel Mare” Suceava, în legătură cu faptul că taximetriștii nu pornesc aparatul de taxat, cei de la Primăria Suceava au trimis o echipă sub acoperire care să verifice corectitudinea acestora.

„Două colege din primărie au «venit» de la Milano, au urcat într-un în taxi și au spus că vor până la Gara Burdujeni. Când au ajuns acolo, taximetristul le-a spus că trebuie să plătească 50 de lei. Acolo mai erau doi colegi de la control, l-au legitimat, au spus că sunt de la Primăria Suceava, și i-au aplicat o amendă de 1.000 de lei”, a declarat viceprimarul municipiului Suceava, Lucian Harșovschi.

Lucian Harșovschi

Viceprimarul Sucevei a adăugat că urmează să aibă o întâlnire cu Ioan Măriuța, directorul Aeroportului Suceava, pentru a discuta despre această problemă, dar și că astfel de acțiuni, cu echipe sub acoperire, vor mai avea loc.

De asemenea, Lucian Harșovschi îi îndeamnă pe toți cei care se confruntă cu nereguli în executarea acestui serviciu public, să formuleze reclamații în scris adresate Primăriei municipiului Suceava, și nu pe site-uri de socializare.

În ultimele două săptămâni au avut loc mai multe controale cu privire la modul în care se desfăşoară activitatea de transport persoane în regim de taxi în municipiul Suceava.

Scopul acestor acţiuni a fost de îndrumare şi conformare la prevederile legale cu privire la obligațiile transportatorilor autorizaţi şi angajaţilor acestora.

Abaterile constatate și sancționate vizează încălcarea obligațiilor de a avea afișate tarifele practicate (pe portierele din față și în interiorul mașinii), de a nu refuza clientul în efectuarea unei curse în interiorul localității, precum și de a se supune controlului autorităților abilitate.

actiune-taximetrie

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.