Eurodeputatul român Corina Crețu, aprobată de președintele ales Jean-Claude Juncker în funcția de comisar european pentru Dezvoltare Regională, este audiată miercuri, 01 octombrie, în comisia de Dezvoltare Regională a Parlamentului European, o ultimă etapă în procesul de constituire a noului Executiv al UE, înainte de votul din plenul Legislativului.

Audierea este condusă de eurodeputatul bulgar Iskra Mihaylova. Europarlamentarii români din grupul S&D sunt prezenți în sală. Alături de aceștia pot fi observați și români din ALDE sau PPE, precum Norica Nicolai, Ramona Mănescu sau Iuliu Winkler.

Corina Crețu, care pare relaxată și sigură pe sine, a admis că nu este un “expert” în domeniul dezvoltării regionale, dar că și-a făcut “temele”. Unii utilizatori de Twitter care urmăresc audierile spun că eurodeputatul român, confruntat cu întrebările colegilor, “ține pasul”, în timp ce alții cred că românca dă răspunsuri lipsite de precizie.

Ea a precizat încă din primele minute ale audierii că prioritatea sa absolută este maximizarea contribuției politicii regionale pentru crearea de locuri de muncă și creștere economică.

Prima întrebare i-a fost adresată Corinei Crețu de către olandezul Lambert van Nisterlooij (PPE). Europarlamentarii care asistă la audierea social-democratei au aplaudat-o pe româncă după ce aceasta i-a răspuns olandezului van Nisterloooij cu întrebarea “cum le putem cere statelor membre să plătească în termen de 60 de zile când noi nu plătim la timp?”.

Corina Crețu a primit întrebări și din partea a doi eurodeputați români, Victor Boștinaru (PSD) și Iuliu Winkler (UDMR).

Consiliul European a adoptat la 6 septembrie lista noilor comisari europeni, în care este inclusă și eurodeputatul român Corina Crețu, potrivit unui comunicat de presă. După audierile în comisiile de specialitate din Parlamentul European, eurodeputații vor aproba sau respinge prin vot în plen echipa lui Jean-Claude Juncker.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.