Corneliu Popovici, secretarul general al organizației județene Suceava a Pro România, s-a declarat îngrijorat de faptul că, la zece ani de când a inițiat proiectul Domeniul Schiabil Rarău, acesta riscă să nu fie pus în funcțiune nici în această iarnă.

„Se împlinesc 10 ani de când domeniul schiabil a fost pus pe lista de investiții a Ministerului Turismului. În martie 2009 au fost alocate primele două milioane de euro pentru a se dezvolta o comunitate, o localitate, stațiune turistică de interes național. Atrag atenția asupra acestui subiect deoarece consider astăzi că, la 10 ani de zile de la pornirea acestui proiect, tronsonul I, care nu reprezintă nici măcar jumătate din investiție, este departe de a fi pus în funcțiune”, a declarat Corneliu Popovici.

Acesta este de părere că din cauza finanțărilor, „care au fost și nu au fost”, s-a ajuns la un impas în a se dezvolta această investiție, foarte importantă nu numai pentru Câmpulung Moldovenesc ci și pentru județul Suceava.
„Utilajele care au fost cumpărate în 2009-2010 au fost puse în funcțiune câțiva ani mai târziu iar astăzi, din câte am înțeles, se confruntă cu o serie de probleme tehnice, de siguranță, care ar putea să ducă la imposibilitatea punerii în funcțiune. Și în Prahova sau Brașov, s-au derulat astfel de proiecte în domeniul turismului. Acolo s-au finalizat, dar din păcate, în județul Suceava nu s-a reușit, cu toate că, între 2009 și 2012 Suceava, Câmpulungul, Rarăul a avut șansa de a fi terminat nu numai tronsonul I, ci și tronsonul II, pentru că au fost bani”, a explicat Popovici.

Acesta a subliniat faptul că și alte proiecte importante pentru dezvoltarea județului Suceava, cum ar fi Utilități și Mediu la standarde europene sau șoseaua de centură a Sucevei, au rămas „de căruță”.

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.