Partidul Mișcarea Populară (PMP) face apel la președinții și membrii secțiilor de votare să nu răspundă instigărilor PSD la încălcarea legii electorale, subliniind că libertatea este mai prețioasă decât orice avantaj material.

Președintele PMP Suceava, Corneliu Popovici, a declarat că PMP a fost informat de către reprezentanți ai partidelor în secțiile de votare că PSD solicită președinților secțiilor de votare să îndemne alegătorii să folosească mult tuș când primesc ștampila „VOTAT”, motivând că tușierele sunt uscate și riscă să nu se vadă cui dau votul.

„În realitate, PSD are în intenție ca tușul abundent să treacă prin foaia subțire a buletinului de vot, urmând ca în graba numărării, reprezentanții partidelor să numere pentru PSD inclusiv voturile care nu au fost acordate pe lista acestui partid, ci partidelor aflate pe alte pagini ale buletinului de vot, dar care se suprapun peste căsuța dedicată PSD. Nu este prima oară când procedează astfel. Orice îndemn la fraudarea alegerilor se pedepsește cu închisoare”, a subliniat Corneliu Popovici.

Președintele PMP a reamintit că în dosarul „Referendumul”, în care Liviu Dragnea a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, au fost audiați sute de martori, iar 100 de preşedinţi şi membri ai unor secţii de votare din judeţele Teleorman, Vrancea, Gorj şi Olt au fost trimiși în judecată și condamnați,  „infracţiunile reţinute în sarcina persoanelor implicate în desfăşurarea procesului de votare – preşedinţi şi membri ai secţiilor de votare – au constat în principal în aceea că ei şi-au încălcat atribuţiile de serviciu referitoare la asigurarea unui proces corect de vot”, după cum se arată în dosar.

„Contrar a ceea ce afirmă în mod repetat PSD, Liviu Dragnea nu a fost condamnat pentru îndemnarea cetăţenilor să meargă la vot, ci pentru mijloacele ilicite folosite pentru a obţine validarea referendumului de demitere a președintelui Băsescu. Dragnea este condamnat pentru că a comis fapta cu intenţie, întrucât a dat indicaţii precise privind luarea unor măsuri interzise de lege, se arată în motivarea condamnării emise de Înalta Curte de Casație și Justiție”, a mai spus președintele PMP Suceava.

„Aşa fiind, Înalta Curte, prin reţinerea vinovăţiei inculpatului Dragnea Nicolae-Liviu pentru transmiterea mesajelor mai sus arătate, nu sancţionează promovarea îndemnului la vot şi nici nu îngrădeşte activitatea partidelor politice cu privire la stimularea participării electoratului la vot, ci doar folosirea de mijloace ilicite în acest scop, ce au transformat un demers legal într-unul contrar legii”, arată instanţa în motivarea dată publicității.

PMP Suceava face un apel ferm către toți șefii și membrii secțiilor de votare să nu-și vândă libertatea pentru promisiuni.

„Șefii de secții au rămas singuri în fața legii, au cheltuit sume mari prin instanțe și s-au ales cu condamnări, doar pentru că au răspuns unui apel politic al lui Liviu Dragnea, care acum vrea să devină și prim-ministru. Nu vă lăsați în nici un fel influențați și respectați legea electorală, la literă!”, a concluzionat Corneliu Popovici, președintele Partidului Mișcarea Populară Suceava.

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.