Președintele Mișcării Populare Suceava, Corneliu Popovici, susține că va amplifica acel val „pro-Băsescu”, care s-a format în zona de munte a județului, menționând totodată că se fac presiuni asupra oamenilor din interiorul acestui partid.

Corneliu Popovici, președinte MP

„Afirm cu tărie că Mișcarea Populară Suceava este singurul partid care nu depinde astăzi, nici de PNL, nici de PSD. Există presiuni mari asupra formațiunii politice Mișcarea Populară. Vreau să le transmit un mesaj clar, atât lui Cătălin Nechifor, cât și lui Gheorghe Flutur. Astfel, orice încercare de a demobiliza structura județeană a Mișcării Populare, le va afecta negocierile pe care ei se bazează. Mă refer aici, la negocierile cu MP. Prin asta cred că am spus tot ce înseamnă partid mic, pe scena politicii sucevene”, a spus Popovici.

 

Cristian Sidor, unul dintre reprezentanții generației tinere care n-a mai făcut politică

Cristian Sidor este unul dintre tinerii care a acceptat să intre în politică acum câțiva ani și care va fi pe listele consilierilor județeni din partea Mișcării Populare. Acesta consideră că ar trebui să se acorde mai multă importanță noii clase politice.

Cristian Sidor n-a mai făcut până acum parte din niciun partid politic

„Vreau să îi mulțumesc în primul rând domnului primar Bogdan Codreanu pentru că ni s-a alăturat și sunt convins că, împreună vom face o treabă bună. Astfel, vom putea aduce munca și seriozitatea la nivelul politicii din județul Suceava. Vreau să fac referire la generația tânără, care se alătură politicii și în mod special, proiectelor pe care le avem în cadrul Mișcării Populare Suceava. Știu că pentru dumneavoastră sunt o persoană nouă și ca urmare am să prezint câteva repere referitor la activitatea profesională pe care am desfășurat-o până în prezent. Sunt de profesie doctor inginer în Silvicultură, mi-am luat doctoratul în 2009, la vârsta de 27 de ani. În present, activez în cadrul Institutului Național de Cercetări Silvice ca și cercetător științific, iar la Tribunalul Suceava, ca expert judiciar în specialitatea silvicultură.

Precizez că fac parte din cei peste 1.000 de candidați ai Mișcării Populare, care vor fi pe listele electorale la alegerile din iunie și care nu au mai făcut politică, însă doresc să schimbe modul de a gândi și de a face lucrurile la nivel local și județean. Suntem singura organizație politică care dorește să vină în întâmpinarea doleanțelor organizațiilor civice și mass-mediei. Partidele mari, chiar dacă pretind că vor veni în fața electoratului cu oameni noi în alegerile din iunie, din punctul nostru de vedere, doar mimează acest lucru. Acest fapt este demonstrat de ultimele lansări care au avut loc în ultima perioadă, atât la nivel județean, cât și național. Pe de altă parte, înnoirea clasei politice sau intrarea în politică a unor persoane noi, nu asigură și nu garantează un progres al politicii, al administrației locale sau județene. Vă garantez faptul că filtrul pe care Mișcarea Populară îl are la nivelul județului Suceava, ca suport în alegerea membrilor săi, se bazează în primul rând pe calitatea umană, pe profesionalism, iar lucrul acesta îl vom demonstra cu siguranță. După revoluție, cred că este prima dată când o organizație politică se prezintă în fața alegătorilor cu un număr atât de mare de persoane care nu au mai făcut politică. Cu siguranță este un avantaj major în fața celorlalți contracandidați, cel puțin din perspectiva faptului că noi nu am mai fost la putere, nu am administrat și nu am avut funcții publice. În concluzie, nu ne-am arătat capabilitatea. Acesta este și motivul pentru care am rugămintea, atât în numele meu, cât și în numele colegilor mei din Mișcarea Populară Suceava, în următoarea perioadă să vă îndreptați, pe cât se poate, atenția și asupra persoanelor noi care au intrat în politică, în detrimentul politicienilor așa ziși consacrați, care și-au demonstrat capabilitatea în ultimii 26 de ani de la Revoluție”, a conchis Cristian Sidor.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.