Corneliu Popovici, președintele Partidului Mișcarea Populară Suceava, consideră că responsabilitatea celor care ocupă înalte funcții în stat trebuie să fie față de popor, nu față de propriul interes. 

„Președintele ales al SUA poate cere sfaturi președintelui în funcție, președintele ales al României n-a putut, în 2014. «Democrația originală» pe care România a fost obligată să o îmbrace în decembrie 1989 este ca o haină uzată, roasă în coate și găurită de molii. Au trecut aproape 27 de ani de la Revoluție, dar mentalitatea multora dintre oamenii politici nu diferă cu mult față de a celui care a lansat această sintagmă, fostul lider comunist Ion Iliescu”, a declarat Popovici.

Președintele PMP Suceava a subliniat că noul președinte ales al Statelor Unite ale Americii a mers a doua zi după alegeri la Casa Albă și a declarat despre președintele încă în funcție că pe viitor îi va cere sfatul și că va colabora mult cu el.

„În România, ce spunea președintele Iohannis, la început de mandat? Că președintele Băsescu e un «pensionar» și un «postac». Nu conta experiența acestuia, de 10 ani, la Președinție, de deputat în două legislaturi, de ministru în cinci guverne și opt ani de primar general. Primarul de la Sibiu le știa pe toate! Iată cum România  demonstrează că nu e la doar mii de kilometri distanță geografică de SUA, ci și la ani lumină distanță de democrația lor”, a mai declarat Corneliu Popovici.

Totodată, președintele PMP Suceava critică faptul că nu s-a concretizat și nu s-a pus în practică referendumul inițiat de Traian Băsescu, ce prevedea reducerea numărului de parlamentari la 300.

„Dacă ne cere 300 de parlamentari, nu trebuie să facem un Parlament de 588, ca în 2012, nici de 464, ca în 2016. 300 de parlamentari au cerut 8 milioane de cetățeni la urne în 2009? 300 de parlamentari trebuie să fim. (…) Trebuie să facem o reformă reală în Sănătate, nu doar de imagine, cu simulări de mari cutremure, dar să nu fim în stare să salvăm 64 de vieți după Colectiv. Ne cer să le asigurăm locuri de muncă? Să începem, atunci, cu tinerii de 16 – 35 de ani și să le garantăm un prim loc de muncă, nu un prim ajutor de șomaj”, a declarat Corneliu Popovici.

Responsabilitatea oamenilor politici care ocupă funcții înalte în stat e uriașă și trebuie tratată cu seriozitate.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.