Autoritățile au transmis, astăzi, 18 martie,  un nou comunicat cu centralizarea datelor despre epidemia de coronavirus în România. Alte 29 cazuri de coronavirus au fost diagnosticate, numărul total ajungând la 246.

„Până astăzi, 18 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 246 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 29 noi cazuri de îmbolnăvire. De asemenea, dintre cele 246 de persoane confirmate pozitiv, 19 au fost declarate vindecate şi externate.  Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt 3.441 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus).

Alte 23.679 persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală”, anunţă Grupul de Comunicare Strategică.

 29 de cazuri noi din care 12 Bucureşti, 7 Iaşi, 3 Ilfov, 2 Hunedoara, câte 1 caz în Alba, Bihor, Maramureş, Olt, Suceava. Vârstă celor infectați între 1 și 72 ani.

Sunt atât contacti ai cazurilor pozitive existente, cât și persoane care au călătorit în zone afectate că de exemplu Spania, Italia, Marea Britanie.

 

Al cincilea caz de Coronavirus, confirmat la nivelul județului Suceava

 

Este vorba de o persoană de sex masculin, în vârstă de 37 ani, internată la Spitalul Județean Suceava- Secția de Pneumologie. În data de 17.03.2020 a fost confirmat pozitiv și în aceeași zi a fost transportat la Spitalul de Boli Infecțioase Iasi. Ancheta epidemiologica este în desfășurare.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.