Bărbatul din Gorj diagnosticat cu coronavirus a ajuns la Institutul ”Matei Balş” din Capitală. Starea tânărului de 25 de ani este bună. El este izolat de ceilalţi pacienţi, fiindu-i stabilită deja o schemă de tratament.

Un tânăr din Gorj este primul caz de coronavirus confirmat în România, miercuri seară. Medicii au decis ca pacientul, care este asimptomatic, să fie transportat la București în cursul nopții, pentru spitalizare. El a fost în contact cu ”pacientul zero”, italianul de 71 de ani, proprietar de restaurant, care a fost în România în perioada 18-22 februarie și care, la întoarcerea în țara natală, a fost și el confirmat.

Românul de 25 de ani, ”pacientul 1”, este din satul Dobrana, comuna Prigoria, iar, conform unor surse, al locui împreună cu părinții și bunicii.

Conform autorităților italiene, un al doilea italian, prieten cu primul, care a fost și el în România, a fost confirmat cu coronavirus la revenirea în țara natală. El și-a însoțit prietenul în călătoria în țara noastră.

În total, în Italia sunt peste 400 de infecții. 12 persoane au murit din cauza bolii Covid-19.

Cazurile de coronavirus s-au extins și în Germania. În doar 24 de ore, nouă pacienți au fost descoperiți în trei landuri.

”Suntem la începutul unei epidemii”, a declarat Ministrul german al Sănătății.

Norvegia a confirmat miercuri primul caz de coronavirus. În Suedia și Finlanda au raportat fiecare al doilea caz de Covid-19.

Sursa: Observator

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.