Fiecare ar trebui să fie interesat de calitatea cosmeticelor pe care le aplică pe piele. Se spune că nimeni nu ar trebui să folosească un produs pe care nu ar fi dispus să îl accepte în totalitate, la fel ca în cazul alimentelor ce ar dăuna organismului dacă nu ar fi naturale.

O tot mai profundă conștientizare a acestei perspective asupra produselor cosmetice există în prezent, ceea ce nu înseamnă decât că există grijă față de sănătatea proprie. Astfel, în prezent oamenii sunt din ce în ce mai selectivi în ceea ce priveste cosmeticele achiziționate și folosite. Atât cele cu aplicare zilnică, cât și cele utilizate ocazional trebuie să prezinte un conținut echilibrat, să constituie un amestec de ingrediente sigure și fără risc pentru sănătate.

Inițial în contact cu pielea, apoi prin penetrare a acesteia, substanețele diverse conținute de cosmetice ajung mai departe în organism. Când sunt compuși chimici nocivi, aplicați mai ales regulat pe piele, în timp determină dereglări în organism.

Asupra acestui aspect doresc să atragă atenția utilizatorilor specialiștii Nympheum – un magazin online specializat în cosmetice și produse pentru ingrijirea corpului, ce au la bază ingrediente naturale. Înțelegerea produselor în care fiecare investește lună de lună sau chiar mai frecvent este necesară. Nu toți știu cum să interpreteze informațiile cuprinse în eticheta acestora, motiv pentru care alegerile nu sunt întotdeauna cele mai potrivite cu nevoile.

Aspecte ce indică un produs natural

Pentru a determina dacă un produs cosmetic este sau nu natural, iată care sunt câteva aspecte de urmărit.

  • Valabilitatea acestuia

În general, la fiecare achiziție cumpărătorul trebuie să se uite la termenul de valabilitate al produsului. În cazul cosmeticelor naturale, există o valabilitate destul de mică, de până la 6 luni în cele mai rare cazuri. Aceasta depinde de ingredientele conținute.

  • Tipul de conservanți conținuți

Produsele cosmetice în general au în compoziție diverși conservanți, meniți să asigure o durată de valabilitate mai extinsă acestora. În majoritatea celor din comerț, vor exista întotdeauna în jur de 5 substanțe conservante. Despre acestea știe oricine că pe termen lung au efect negative asupra pielii.

Spre exemplu, unele nu permit umezelii să mai pătrundă în piele, deci pot stopa hidratarea. Altele sunt cauza apariției unor eczeme și alergii. Mare atenție deci în momentul achiziției!

  • Temperatura de păstrare

Temperatura obișnuită la care trebuie păstrate produsele naturale este cuprinsă între valorile 10 – 20o C. Astfel, cei care investesc în astfel de cosmetice trebuie să păstreze produsele în condițiile de temperatură indicate pe acestea. Când valorile aerului depășesc această temperatură, unele dintre proprietățile ingredientelor se pierd. Este cazul acidului hialuronic din cremele anti-riduri, spre exemplu, regăsite și în portofoliul magazinului Nympheum.

De altfel este valabil și în ceea ce privește cosgardul – un conservant economic, non-paraben, aprobat pentru folosirea sa în cosmetice bio/ organice, cu proprietăți antifungice și antibacteriene. Lipsa unei depozitări optime, la temperaturile recomandate, acesta își va pierde din proprități.

Soluții cosmetice naturale de la Nympheum

Alternativele cosmeticelor din comerț vizează și gama de produse de la Nympheum, concepute special pentru îngrijirea corpului, a tenului și a părului. În cazul acestora conservanții utilizați sunt sintetizați din uleiuri esențiale naturale. Acestea sunt cunoscute pentru capacitățile antibacteriene și deopotrivă antifungice complexe. De altfel, și coenzima Q10 este un factor ce întărește încrederea consumatorilor, fiind un antioxidanți ce asigură protecție contra radicalilor liberi, cei care atacă celulele organismului.

Apa de lavandă de altfel este un alt exemplu de conservant conținut de produsele de la Nympheum, obținută din culturile proprii de lavandă ale producătorului. Și alte exemple contribuie la o absorbție eficientă în pielea pe care o lasă catifelată și netedă, fără a crea senzația că este unsuroasă.

Întotdeauna și fără excepție fiecare achiziție cosmetică trebuie să fie supusă etapei de verificare a listei de ingrediente. De preferat este ca alegerea să vizeze doar acele produse care inspiră încredere și siguranță la utilizare. Cele ce provin din surse naturale, respectiv al căror conținut se bazează pe ingrediente organice sau bio rămân în topul recomandărilor.

Având în vedere cele mai sus menționate, fiecare se va putea acum decide pentru ce cosmetice să folosească, conștienți de această dată de ce aplică pe piele.

Soluții constând în cosmetice naturale găsesc cei interesați pe www.nypheum.ro, la costuri în echilibru cu calitatea.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.