Costel Barbu, secretarul general adjunct al Guvernului, afirmă într-un mesaj pe Facebook, că în curând vor începe plăţile către IMM-uri, în cadrul programului guvernamental.

Granturi pentru IMM-uri, asigurate de #GuvernulOrban. Companiile au nevoie de infuzie de capital și de ajutor financiar din partea Guvernului, iar acest lucru se și întâmplă! Vor începe plățile către agențiile de IMM-uri pentru Măsurile 1 şi 2, microgranturi şi granturi pentru capital de lucru. Din județul Teleorman au aplicat 37 de IMM-uri pentru Măsura 1 – Micro-granturi și 23 de IMM-uri pentru Măsura 2- Granturi pentru capital de lucru’, a scris Barbu pe pagina de Facebook.

El a descris şi paşii făcuţi de Guvern în acest program.

„Guvernul Orban, prin Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri și Ministerul Fondurilor Europene, continuă programul de alocare a acestor granturi și:

– redeschide sesiunea de înscrieri pentru Măsura 1 – Microgranturi, după modificarea unor condiții, referitoare la activitatea economică în anul 2019 a aplicantului și introduce posibilitatea ca și întreprinderile familiale și întreprinderile individuale să fie eligibile și să poată aplica pentru obținerea granturilor;

– a suplimentat, de la 350 de milioane de euro la un miliard de euro, bugetul Măsurii 2 – Granturi pentru capital de lucru pentru ca toți ce care au depus cereri și sunt eligibili să poată beneficia de finanțare.

Îi provoc, pe oamenii de afaceri din Teleorman, să aplice pentru obținerea granturilor alocate de Guvernul Orban susținerii IMM-urilor să depășească criza economică provocată de pandemia SARS-CoV-2.

Guvernul Orban pregătește pentru lansare, săptămâna viitoare, și Măsura 3- Granturi pentru investiții, în valoare totală de 550 milioane de euro (415,87 milioane de euro fonduri europene, 62,38 milioane de euro – de la bugetul de stat și 71,74 milioane de euro – contribuția beneficiarilor). Prin implementarea măsurii se estimează acordarea de ajutor de stat unui număr de 3.000 de beneficiari.

IMM-urile din Județul Teleorman au șansa, dacă nu au aplicat până acum, să ceară Guvernului Orban fonduri pentru a-și salva afacerile”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.