Actualmente, covorul pufos reprezintă unul din cele mai populare tipuri de covoare din locuințele românilor. Datorită funcționalității sale și aspectului estetic, creează o atmosferă călduroasă și primitoare într-o încăpere. Fiabilitate, durată de viață relativ lungă, aspect frumos – toate acestea reprezintă secretele acestui tip de covor. Așadar, atunci când trebuie să alegi unul din numeroasele modele de covoare pufoase disponibile in magazinul online Startdecor, trebuie să știi câteva informații tip criterii de care trebuie să ții cont.

Compoziția covoarelor pufoase

Aceste deosebite covoare pufoase sunt compuse din trei straturi: baza, dublura și firele propriu-zise. În realizarea unor covoare pufoase, se folosesc atât materii prime artificiale, cât și naturale. Specialiștii disting următoarele varietăți de covoare pufoase:

  • Katlup este un material cu mai multe nivele, cu un model original pe suprafață. Adesea folosit pentru dormitoare.
  • Shaggy – firele, fibrele ori perii sunt mai lungi decât în mod normal. Acestea îndeplinesc aceleași funcții ca oricare alte covoare, dar au și câteva avantaje prietenoase. Moi și pufoase, sunt perfecte pentru a te întinde pe jos și a te uita la TV sau pentru a te așeza ca să te joci cu cei mici.
  • Berber sunt extrem de rezistente și se găsesc adesea în birouri, școli și alte zone cu trafic intens. De asemenea, este rezistent la pete și este, în general, mai accesibil decât covoarele de lână mai groase.
  • Sheepskin – cu fibre lungi și dese, moale și pufos, acesta este o incantare pentru ochi, dar și pentru pașii tăi. Va deveni locul preferat de joacă al celor mici.
  • Flotkati sunt textile tradiționale grecești; covoare pufoase și cuverturi de pat cunoscute în țările mediteraneene de ani de zile. În zilele noastre, nu există nimic care să împiedice apariția acestor produse unice în interiorul casei dvs.

Cele mai apreciate sunt cele tip shaggy, sheepskin și flotkati. Fiecare din aceste subcategorii de covoare pufoase se disting printr-un design special. Tehnica folosită în realizarea lor este și ea diferită, grosimea diferă, dar și densitatea nodurilor.

Covoare pufoase moderne – forme și dimensiuni

În cazul în care locuința ta este una modernă, contemporană, atunci ar trebui să alegi covoarele moi și pufoase. Pe lângă faptul că aceste tipuri de covoare sunt covoare ieftine, sunt ideale pentru a  completa aspectul modern al locuinței. Covoarele pufoase au un design atractiv și, spre deosebire de covoare lână, au un preț mult mai accesibil, potrivite pentru orice buget.

Există covoare pufoase în forme diferite: rotunde, dreptunghiulare, ovale sau cu o formă neregulată. Un alt criteriu de care poți ține cont în alegerea unor covoare pufoase este forma acestora. Un lucru care ține de preferințe, dar și de încăperea în care urmează să fie așezat.

Un covor pufos rotund este ideal pentru a pune în evidență, pentru a contura un spațiu mai mic. Alege covoare online, rotunde pentru a delimita un spațiu mic precum cel dintre măsuța de cafea și canapea. Covoarele ovale sunt ideale pentru a fi poziționate de-a lungul unor piese de mobilier precum patul sau canapeaua.

Covoarele dreptunghiulare se folosesc în general pentru a fi puse sub o piesă de mobilier. De obicei, bucătăria ne dă bătăi de cap. Așadar, dacă ai o bucătărie dreptunghiulară și lungă, asemănătoare unui hol, poți pune un covor de aceeași formă.

În privința mărimii unui covor pufos, putem distinge două categorii, mici sau mari. Cele mici se folosesc pe post de decor în zone libere în timp ce covoarele pufoase mai mari se pot poziționa pentru a ocupa un spațiu mai mare sau porțiunile libere ale unei camere de mai mari dimensiuni.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.