Blocaj în Vama Siret după ce peste 30 de persoane ce se aflau pe partea Ucrainei, unii cu dublă cetățenie, au blocat vama Porubne, în semn de protest față de legislația ucraineană care le interzice să circule cu mașini înmatriculate în Bulgaria.

Unii dintre protestatari s-au ales cu marfa și mașinile confiscate. O parte dintre aceștia au locuințele în apropierea frontierei și au blocat accesul încă de la orele amiezii de marți. Cozile s-au format și de la Siret spre Ucraina pentru că blocajul din vama Porubne afectează și partea română. Mai multe mașini și Tir-uri au avut de așteaptat ore întregi să treacă frontiera. Ce s-a întâmplat exact și ce măsuri au fost luate de autoritățile române, aflâm de la reprezentantul Instituției Prefectului Suceava.

Potrivit purtătorului de cuvânt a Instituției Prefectului județului Suceava, Ana Maria Stejaru, situația a fost generată de măsurile legislative luate de guvernul de la Kiev.

„Am avut de a face cu două situații: în primul rând a fost un blocaj al traficului rutier în punctul de trecere al frontieriei de la vama Porubne. Punctul a fost blocat de cetățeni ucrainiei care s-au arătat nemulțumiți de măsuri legislative luate de guvernul de la Kiev, și care nu permit autovehiculelor să intre în vamă. La ora 21:30 pe sensul de ieșire din țară la punctul de frontieră Siret, existau în așteptare 30 de autoturisme și 32 de tiruri. O parte dintre turiștii care intenționau să treacă prin punctul vamal de la Siret au renunțat ”, a declarat Ana Maria Stejaru purtător de cuvânt a Instituției Prefectului județului Suceava.

După ora 22:00 situația s-a deblocat. Protestatarii spun că autoritățile ucrainene de la Cernăuți au venit la fața locului și le-au promis  că vor avea loc schimbări legislative pentru a aduce situația la normal.

Poliția din Siret a luat măsuri de fluidizare a traficului.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.