Sâmbătă, 26 decembrie, la ora 20:39, un tânăr de 25 ani, din com. Fîntînele, a condus autoturismul pe strada Calea Sucevei din orașul Liteni, având direcţia de deplasare dinspre centrul orașului Liteni – spre municipiul Suceava.

La un moment dat, aflându-se pe raza orașului Liteni a surprins și accidentat pe doi tineri de 24 ani și 25 ani, ambii din localitate, care, în calitate de pietoni traversau strada.

După accident, conducătorul auto a părăsit locul accidentului rutier fără încuviințarea poliției. Ulterior s-a deplasat cu autoturismul la domiciliul mamei sale în comuna Vorona, județul Botoșani, unde a parcat mașina în curtea acesteia, după care a sunat la 112 și a anunțat faptul că a fost implicat într-un accident rutier cu victime și a părăsit locul accidentului.

Ulterior, a fost identificat de echipajul de poliție din cadrul Poliției Municipiului Suceava – Biroul Rutier, după care a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Victimele au fost preluate și transportate cu ambulanța la Secţia UPU a Spitalului Judeţean Suceava.

Persoanele vătămate au fost testate cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în ambele cazuri.

Conducătorul auto a fost condus la Spitalul Judeţean Suceava, unde i s-au recoltat două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de: „vătămare corporală din culpă”, „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” și ,,părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia”.

După administrarea probatoriului, la data de 27.12.2020, organele de cercetare penală din cadrul Poliţiei Municipiului Suceava, Biroul Rutier au dispus reţinerea suspectului, pentru o perioadă de 24 ore, de la data de 27.12.2020, orele 21:40 până la data de 27.12.2020, orele 21:40, acesta fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.