În şedinţa de vineri, 19 octombrie 2012, Consiliul Judeţean Suceava a aprobat bugetul pentru ediţia din acest an a programului “Crăciun în Bucovina”. Astfel, pentru anul 2012 au fost alocaţi 125.000 de lei.

Proiectul “Crăciun în Bucovina” este finanţat în cadrul Proiectului Operaţional Regional 2007-2013 şi are o valoare totală de un milion de  lei. Prin acest program se doreşte promovarea Bucovinei. Bugetul alocat de Consiliul Judeţean pentru cei cinci ani ar fi trebuit  de 15.589 lei, urmând să primească fonduri nerambursabile în valoare de 763.880 de lei. Manifestările se vor derula începând cu data de 1 decembrie în municipiul reşedinţă de judeţ. Nu doar municipiul Suceava va beneficia de cei 125.000 de lei (aproximativ aceeaşi sumă a fost alocată pentru Bucovina Rock Castle şi Festivalul Medieval din acest an), ci orice localitate din judeţ care are potenţial turistic şi care poate promova obiceiurile de iarnă din Bucovina. Pentru milionul de lei alocat  programului “Crăciun în Bucovina”, administraţia judeţeana, primăriile şi instituţiile de cultură trebuie să organizeze timp de cinci ani din fonduri proprii acest eveniment.

Tot vineri, preşedintele Cătălin Nechifor a arătat că pentru proiectul “Crăciun în Bucovina” ar trebui returnaţi 16.700 de lei datorită greşelilor fostei administraţii judeţene, condusă de Gheorghe Flutur.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.