Cât de amuzantă poate fi o astfel de idee, mai ales când vine din partea unui mare susţinător al lui Gheorghe Flutur. Acel Flutur care a crezut că el însuşi a inventat noţiunea de “Crăciun în Bucovina”. Susţinut de Ion Lungu, primarul loial care, la nici 3 luni după ce Flutur a dispărut din peisajul administrativ al judeţului Suceava, inventează “Crăciunul vienez”. Şi locaţia este una specială: “Cavoul” sau esplanada din faţa Casei de Cultură Suceava.

După ce timp de patru ani am tot auzit cum Gheorghe Flutur, Ion Lungu, Ioan Balan, Orest Onofrei, Sanda Maria Ardeleanu ş.a.m.d (dacă am uitat pe cineva, sper să nu se supere. Oricum e de rău, nu e de bine) se lăudau cu marile sărbători din Bucovina, cu realizările lor în materie de turism pentru Crăciun si Paşte în Bucovina, cu faptul că aceeaşi Bucovină abia acum a fost făcută cunoscută peste hotare, observăm că o parte din vechea echipă începe să fie mai creativă. Mă pufneşte râsul când aud o declaraţie gen: “pentru sărbătorile de iarnă pregătim un Crăciun vienez…” din partea primarului Lungu.

De prin luna mai, PDL-ul a început să îşi schimbe culorile, urmând ca în luna septembrie să îşi schimbe siglele, urmând ca mai apoi Lungu sa îi schimbe lui Flutur sărbătorile. Nu ştiu dacă George are idee că Ion îi sapă groapa. Şi nu o spun întâmplător. Ba chiar voit. Marele “Crăciun în Bucovina” al lui Flutur este transformat în “Crăciunul vienez” al lui Lungu şi se petrece pe esplanada Casei de Cultură din municipiul reşedinţă de judeţ. Exact, adică deasupra parcajului subteran. O esplanadă foarte frumoasă, pe care Ilie Niţă cred că ar fi invidios. Şi asta pentru că cimitirul din centru oraşului arată mai bine ca cimitirul lui Niţă. Însă, cum spuneam, Lungu, zis Ion, îl îngroapă pe Flutur, zis George, în cimitirul din faţa Casei de Cultură Suceava. Îl îngroapă cu toate programele lui cu tot.

Cine ştie, preţ de patru ani, cu ce l-o fi îngropat şi Flutur pe Lungu, de gustul răzbunarii celui din urmă e atât de dezvoltat?!

Despre autor

Postari asemanatoare

One Response

  1. Anonim

    Pensiunea Bucovina Malini te asteapta sa- ti petreci Craciunul intr- o atmosfera de familie! Caldura din interiorul cabanei si a gazdelor, albul imaculat al zapezii vestind Nasterea Domnului toate acestea te vor face sa te simti ca pe vremea copilariei. Mai multe detalii pe http://www.pensiuneabucovinamalini.ro.

    Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.