Consiliul Județean Suceava a aprobat contractarea unui credit de 67,782 de milioane de lei pentru modernizarea a trei drumuri județene și pentru extinderea Aeroportului „Ștefan cel Mare”.
Potrivit expunerii de motive, prin bugetul propriu al județului Suceava pe acest an, datorită resurselor financiare limitate și a multitudinii de activități aflate în finanțarea Consiliului Județean Suceava, nu au putut fi asigurate suficiente fonduri pentru drumurile județene și Aeroportul „Ștefan cel Mare” Suceava.
Astfel, la propunerea fundamentată a Direcției Județene de Drumuri și Poduri Suceava, se impune realizarea unor lucrări de investiții pe trei tronsoane de drumuri județene, după cum urmează: DJ177B, km 6+850 – 43+615 Frasin – Stulpicani – Ostra – Tarnița – Holda (DN17B); DJ177B, km 9+300 – 12+230 Stulpicani – Gemenea; DJ117E, km 0+000 – 3+880 Slătioara.
De asemenea, la propunerea fundamentată a R.A. Aeroportul „Ștefan cel Mare” Suceava, urmare lucrărilor de modernizare a pistei, încheierii de noi contracte cu operatorii aerieni și creșterii numărului de pasageri, se impune extinderea terminalului pentru a face față traficului și asigurarea confortului pasagerilor. Pentru realizarea acestui obiectiv, R.A. Aeroportul „Ștefan cel Mare” nu dispune de venituri proprii, motiv pentru care se propune utilizarea diferenței de 6.000.000 lei din creditul contractat de către Consiliul Județean Suceava, pentru extinderea terminalului de pasageri, urmând ca după finalizarea investiției, operatorul să plătească o redevență care să asigure Consiliului Județean Suceava recuperarea investiției conform legislației în materie aplicabilă.
Termenul de rambursare a creditului este de 10 ani, cu o perioadă de grație, în funcție de oferta băncilor.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.