Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, a precizat că unitatea administrativ teritorială are credite aprobate de peste 17 milioane de lei, bani pe care îi va folosi pentru realizarea unor lucrări importante de investiții.

„Am fost la Comisia de împrumuturi unde am discutat de cele două crdite ale Primăriei, care sunt aprobate și de Consiliul Local. Primăria Suceava are credite aprobate de către CL și de către Comisia de  împrumuturi în valoare de peste 27 milioane de lei, din care, în acest an, vom putea folosi peste 17 milioane de lei pentru investiții”, a precizat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

Edilul urbei sucevene a adăugat că din cauza întârzierii unor aprobări de la Comisia de împrumuturi, mai multe lucrări au fost făcute cu bani de la bugetul local.

„Până când ne-au fost aprobate de către Comisia de împrumuturi, unele lucrări de investiții au fost realizate din bugetul Primăriei, cum sunt Piața din Burdujeni, Statuia lui „Ștefan cel Mare”, străzile Bogdan Vodă și Mihail Sadoveanu, precum și mansardarea Școlii nr. 10”, a mai spus Lungu.

Potrivit primarului Ion Lungu, anul acesta „din credit vor fi finanțate lucrările la: Podul Unirii,  platforma betonată și racordul electric ale noii societăți TPL, aducțiunea de gaz metan în cartierul Burdujeni Sat, modernizarea ștrandului din Ițcani și modernizarea pieței George Enescu”.

Conform declarațiilor edilului Lungu, gradul de îndatorare al Primăriei Suceava este unul relativ mic, de aproximativ  14%.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.