Creditul care a fost contractat săptămânile trecute de către municipalitate a ajuns marți în conturile primăriei. Astfel, mai este un singur pas de urmat, acela de a transfera banii în contul producătorului și distribuitorului de energie termică pentru a nu se mai înregistra probleme la distribuirea căldurii și apei calde.

Până astăzi sucevenii au tot simțit revolta producătorului și operatorului de energei termică, prin lipsa apei calde sau au căldurii, ori distribuirea sa cu „țârâita”. În timp ce printre cei care au suferit, sunt și sucevenii care plătesc căldura la timp, aceștia au dreptul să fie cei mai revoltați. Cu toate acestea, primarul Ion Lungu a anunțat că această situație se va termina chiar de săptămâna aceasta și lucrurile vor reintra la normal.

„Au ajuns la Suceava banii de la Guvern și vor putea ajunge la furnizorul de energie termică, trebuie doar să îl rectificăm în ședința de Consiliul Local.  Mai mult decât atât, în cursul zilei de luni am avut discuții cu producătorul și operatorul de energei termică, la care a participat și viceprimarul Lucian Harșovschi. Le-am spus foarte clar că după plata acestor bani nu mai este niciun motiv pentru care căldura să nu mai fie distribuită în paramentrii normali. De astăzi (9 decembrie- n.r.) se vor da acești bani pentru achiziție de combustibil, respectiv masă lemnoasă și din acest moment, în această iarnă nu vom mai avea probleme cu apa caldă sau căldura în Suceava. ” a declarat concis edilul Sucevei.

Am putea spune că sună totul foarte optimisimt, însă unul dintre consilierii locali, mai precis consilierul PNL, Vasile Mocanu, a ridicat o problemă pertinentă: Ce se va întâmpla din ianuarie?„În condițiile în care acești bani au reprezentat subvenția în avans, iar încasările nu au crescut , banii ar trebui să ajungă, din spusele dumneavoastră de acum câteva zile, până la sfârșitul lui decembrie, ce se va întâmpla din ianuarie?” a întrebat consilierul PNL.

Edilul a venit cu un răspuns mai mult sau mai puțin la obiect: ”Având în  vedere că se discuta în octombrie de avans, acum, în decembrie, banii nu mai sunt un avans, ci plata de drept a subvenției la căldură. Așa cum am spus Bioenergy nu a mai încasat niciun ban încă din octombrie. De acum este obligația lor de a furniza căldură și apă caldă și de a încasa facturile. Noi ne-am făcut datoria, nu mai este problema municipalității. De acum este problema producătorului și operatorului să producă, să distribuie, să vândă și să încaseze , nu  ne mai privește pe noi. Creditul acoperă subvenția care înseamnă cam 3.000.000 de lei lunar, dei am putea spune că am acoperit subvenția de noiembrie și decembrie. Repet, nu mai este problema noastră cum îți recuperează ei banii, nemaifiind nevoie de alte credite din partea municipalității,” a mai declarat primarul.

Deși lucrurile par să sune bine, nu ne putem aștepta ca totul să se termine cu bine. Cine știe care va fi următoarea mișcare a Bioenergy, după ce și această tranșă de bani se va fi epuizat.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.