Valoarea tichetelor de masă creşte considerabil, de la 15 lei la 20 de lei. Proiectul a trecut astăzi de Parlament, dar mai trebuie semnat de preşedinte. Chiar şi aşa românii primesc doar jumătate din banii pe care îi obţin pe zi alţi angajaţi europeni.

Peste două milioane o sută de mii de români primesc tichete de masă. Adică jumătate din angajaţi. Majorarea bonurile de la 15, 18 lei pe zi la 20 le-ar aduce lunar cel puţin o sută de lei în plus în buzunare.

Că sunt puţini bani se vede şi în statistici. Comparativ cu celelalte ţări din Europa, România are în prezent cea mai mică sumă alocată unui tichet de masă – puţin peste 3 euro. Cel mai mult primesc spaniolii şi francezii 11 euro pentru pe zi. Imediat după sunt Belgia, Portugalia şi Grecia.

Aleşii cred că majorarea îi va determina pe români să muncească mai multe zile pe lună.

Steriu Valeriu-Andrei, deputat PSD, inițiator – Am realizat că de foarte multă vreme nu s-a mai majorat. A fost o majorare simbolică în urmă cu 2 ani, cu 9 bani dar in mod real, tichetul de masă din România este cel mai scăzut ca valoare. Inițiativa a plecat de la industrie, industria alimentară, horeca, restaurante, cantine, cei care spuneau că la valoarea actuală chiar nu mai au cum să livreze un prânz.

Premierul interimar spune că trebuie făcute calcule pentru a vedea impactul bugetar al măsurii şi de unde se vor lua bani

Ludovic Orban, premier interimar – O să facem calcule pe impactul bugetar. Credeţi că e singurul proiect de lege? Eu atâta nesimţire şi neruşinare nu am văzut în viaţa mea.

Proiectul de lege a trecut de Parlament şi este pe masa preşedintelui.

Sursa: Observator

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.