Marți, 13 septembrie, la ora 07.33, Poliția Municipiului Vatra –Dornei a fost sesizată telefonic prin SNUAU 112 de către Gheorghe P. despre faptul că a găsit un om mort.

La fața locului s-a deplasat patrula de serviciu din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 15 Vatra Dornei însoțiți de un tehnician criminalist din cadrul Poliției municipiului Vatra Dornei iar din primele verificări efectuate, au rezultat următoarele: În dimineața de 13.09.2022  Gheorghe P. s-a deplasat la locuința vecinului său  Mihai A. de 40 ani situată în comuna Șaru Dornei, sat Plaiu Șarului, jud. Suceava, ocazie cu care în curtea locuinței sale l-a găsit pe acesta, fiind căzut. Echipajul ambulanței sosit la fața locului a constatat decesul persoanei în cauză.

Totodată cu ocazia deplasării la fața locului a lucrătorilor de poliție, au constatat în urma examinării cadavrului că acesta prezenta o plagă înțepată.

 Mihai A. locuia împreună cu soția sa Angelica A., iar locuința a fost găsită încuiată, având un lacăt amplasat pe sistemul de închidere.

Din cercetări a rezultat faptul că soţii erau căsătoriţi şi locuiau împreună în casa soţiei din localitatea Șaru Dornei, sat Plaiu Șarului. Îşi procurau mijloacele necesare traiului lucrând ca zilieri la diferite persoane. Ambii erau cunoscuţi ca şi consumatori înrăiți de băuturi aloolice.

Din primele verificări a reieşit faptul că în noaptea de 13.09.2022,  pe fondul unui conflict spontan, femeia a înjunghiat victima cu un cuţit în zona toracică, leziunile astfel cauzate conducând la deces.    

Angelica A. a fost depistată la locuinţa unui cunoştinţe din localitatea de domiciliu, fiind condusă la sediul Poliţiei pentru continuarea cercetărilor.      

Cu ocazia cercetării la fața locului au fost identificate și ridicate mai multe mijloace materiale de probă ce urmează a fi exploatate în cadrul dosarului penal. Cadavrul victimei a fost descoperit de un martor în data de 13.09.2022 în jurul orelor 07.30 lângă fântâna din apropierea locuinței.

În urma cercetărilor investigativ-operative și de cercetare penală s-a stabilit că în noaptea de 12/13.09.2022 pe fondul geloziei, între soți s-a iscat un conflict spontan ocazie cu care aceștia s-au lovit reciproc iar la un moment dat femeia a pus mâna pe un cuțit cu care a lovit la întâmplare în soțul ei, în cameră fiind întuneric, locuința nefiind racordată la rețeaua electrică. Ulterior a părăsit locuința și s-a deplasat spre centrul comunei.

După ce a fost depistată, în timpul cercetărilor aceasta a recunoscut comiterea faptei.  

Cercetările au fost preluate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, sub aspectul comiterii de către Amănioaie Angelica a infracţiunii de violență în familie raportat la omor.

 Față de inculpată s-a luat măsura reținerii pentru 24 ore fiind condusă în CRAP al IPJ Suceava, urmând ca la data de 14.09.2022 să fie prezentată Tribunalului Suceava cu propunere de arestare preventivă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.