La data de 07 august 2020, un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de un inculpat, pentru săvârşirea infracţiunii de omor, dispunând la aceeaşi dată şi luarea faţă de inculpat a măsurii reţinerii pentru 24 de ore.

La data de 07 august 2020 judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Suceava a fost sesizat de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava cu propunerea de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpat pentru 30 de zile.

Din probatoriul administrat până în acest moment al urmăririi penale a rezultat că:

La data de 06 august 2020, în jurul orei 14:20, în orșul Vicovu de Sus, s-a consumat un conflict spontan între inculpat și victimă, conflict care a avut loc într-un loc public de pe raza unui oraș din județul Suceava, motivat de disputa privind o presupusă datorie pe care victima o avea la inculpat.

Între inculpat și victimă a avut loc o discuție în contradictoriu din cauza presupusei datorii, discuția a degenerat într-o altercație fizică, situație în care victima a sesizat organele de poliție și s-a îndepărtat. Imediat, inculpatul s-a înarmat cu un obiect contondent (tip levier), a urmărit victima, iar după ce a ajuns-o a lovit-o puternic cu obiectul respectiv în partea stângă a capului, victima căzând inconștientă la pământ. Victima a decedat în cursul aceleiași zile.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.