Consilierul județean social democrat Cristian Macsim a atras atenția, în ședința Consiliului Județean Suceava de marți, 26 iulie, asupra unei probleme cu care se confruntă pasagerii Aeroportului „Ștefan cel Mare” din Suceava. Acesta a subliniat că, pe lângă deficitul polițiștilor de frontieră care generează timpi mari de așteptare, oamenii se confruntă și cu o lipsă crasă de respect din partea angajaților firmelor contractate de Aeroport pentru diferite servicii. Astfel, consilierul județean i-a solicitat președintelui Gheorghe Flutur să ia măsuri pentru suplimentarea organigramei Poliției de Frontieră de la Aeroportul Internațional „Ștefan cel Mare” Suceava, întrucât cei 13 angajați nu fac față uneori valului mare de pasageri. Totodată, Macsim a dat exemplul Aeroportului din Sibiu care are 40 de polițiști de frontieră angajați, dar care nu se poate compara cu volumul de procesare a pasagerilor de pe Aeroportul Suceava.

„Consiliul de Administrație și conducerea Aeroportului ar trebui să ia măsuri cu privire la societățile care desfășoară în cadrul aeroportului sucevean. Aceste măsuri ar trebui să asigure îndeplinirea atribuțiilor zilnice din fișa postului, precum și a activităților firmelor de handling. De asemenea, trebuie luate măsuri și asupra comportamentului acestora față de călători. Ridic această problemă în cadrul plenului CJ pentru că am fost martor direct la o situație neplăcută: La „sosiri” erau trei curse internaționale și una sau două pe plecare. Am stat 20 de minute la rând pentru formalitățile de poliție de frontieră și între 50 și 60 de minute pentru a ne lua bagajele, lucru care este inacceptabil pentru un aeroport de talia celui de la Suceava”, a precizat consilierul județean Cristian Macsim.

Acesta a mai subliniat că ar trebui să se facă verificări complexe la firmele de handling, întrucât, de multe ori, acestea nu își îndeplinesc sarcinile prevăzute în contracte.

„Beneficiarul acestor servicii este turistul și nu vă spun ce discuții purtau oamenii despre aeroportul sucevean, dar și despre administrația județeană și sfera politică. Se stătea cu copii mici, înghesuiți în acel capăt de bandă, iar unul dintre angajații unei firme de handling avea un comportament exagerat, în sensul negativ. Sunt convins că acel individ nu era un caz singular”, a mai spus Macsim.

De cealaltă parte, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, i-a cerut imperativ directorului Aeroportului să corecteze aceste comportamente, subliniind că pasagerii nu trebuie să aibă parte de situații neplăcute.

„Eu înțeleg că gradul de solicitare este foarte mare acolo, însă trebuie să ne adaptăm situației. Tot ceea ce ne-ați cerut v-am dat, iar dacă aveți nevoie vă dăm. Problema comportamentului oamenilor trebuie să o rezolvați în calitate de manager. Păcat de eforturile pe care le facem să modernizăm Aeroportul, pentru că din cauza unora care nu își fac treaba, oamenii stau acolo cu copii mici. Nu este în regulă! Eu mă declar nemulțumit și atrag atenția celor implicați!”, i-a spus președintele Flutur directorului Aeroportului Internațional „Ștefan cel Mare” Suceava, Ioan Măriuța, care era prezent la ședința deliberativului județean.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.