Cristian Mihai Pascariu, președintele PNL Piemonte și reprezentantul S.O.S. Diaspora Italia, este suceveanul care, în aceste vremuri grele îi ajută pe românii din Italia care nu mai pot rămâne acolo, din diferite motive obiective, să se întoarcă acasă. Acesta este stabilit în Torino din anul 2004, iar acasă, la Suceava, vine rar, dar nu a uitat valorile bucovinene și este în continuare empatic, de ajutor, săritor și cu bun simț.

Acesta îi ajută pe toți cei care îi solicită sprijinul și le intermediază cererile către Consulatele României din zonele în care aceștia se află.

„Cei care nu reușesc să ia legătura cu Consulatul și nu au semnal la telefon în zonele în care sunt, oamenii pe care îi avem în fiecare zonă iau legătura cu aceștia și trimit emailuri către autorități cu lista de persoane care au nevoie de ajutor. După care sunt organizate curse aeriene speciale iar românii ajung acasă”, a declarat, pentru SuceavaLive, Cristian Mihai Pascariu.

Acesta a subiliniat că prioritate în această situație au românii care și-au pierdut locurile de muncă și care nu mai au unde să locuiască. În fapt, până acum Cristian Mihai Pascariu și S.O.S. Diaspora Italia au ajutat peste 800 de români să ia legătura cu Consulatul, dintre care 200 au reușit să ajungă acasă. De asemenea, cei de la S.O.S. Diaspora Italia și-au ajutat conaționalii și cu alimente, bani și cazare.

Între cei care au ajuns acasă se numără foarte multe persoane din județul Suceava, însă Cristian Mihai Pascariu nu face discriminare între români și îi ajută pe toți cei care apelează la el, chiar dacă sunt sau nu din Suceava.

De altfel, acesta a precizat că, de multe ori, nu se ocupă doar de problemele legale ale oamenilor, ci le este și confident, sfetnic sau psiholog.

„Vorbesc zilnic cu o femeie la telefon pentru a-i oferi sprijin moral până va putea să se întoarcă acasă. îi este greu, dar i-am spus că mă poate privi ca pe fiul ei și mă poate suna oricând are nevoie”, a adăugat suceveanul.

Cristian Mihai Pascariu a precizat că până acum au fost operate șase curse aeriene speciale, dintre care trei de la Veneția, una de la Roma și două de la Torino, iar în prezent zborurile au fost blocate, urmând, cel mai probabil, să fie reluate în viitorul apropiat.

 

One Response

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.