Ziaristul Ion Cristoiu vorbește într-un editorial postat pe blogul personal despre apropierea prea evidentă dintre premierul Victor Ponta și șeful statului, Klaus Iohannis. Efectele ipostazei că ”Ponta și Iohannis stau bot-n bot”, așa cum consideră Ion Cristoiu, ar putea avea repecusiuni, urmând ca Iohannis să ia ”gripa USL”.

De asemenea, Cristoiu își imaginează care ar fi fost reacția actualului premier în cazul în care în locul lui Iohannis la Paris ar fi fost Traian Băsescu. Ziaristul este de părere că în cazul în care Băsescu ar fi fost cel care merge la marșul de la Paris, Ponta s-ar fi urcat și el în avion și ar fi participat la momentul istoric din Franța.

În spatele acestei acțiuni în concordanță cu Klaus Iohannis se ascunde dorința actualului șef al PSD de a rămâne premier până în 2016, mai notează Cristoiu.

Iată explicații integrale ale lui Ion Cristoiu despre relația politică dintre Iohannis și Ponta

”Klaus Iohannis – Victor Ponta: nu coabitare, ci stat bot în bot

Motto: Acest articol nu e, Doamne ferește! o critică adusă prea mult Alesului. E pur și simplu o constatare.

Partidele de Stînga din Franța, cele aflate la Guvernare, au organizat un Marș al solidarității la Paris, la care au participat 50 de șefi de stat și de guvern din întreaga lume.
Din România a participat Klaus Iohannis.

Dincolo de faptul că presa noastră de suburbie balcanică a Europei a făcut dintr-o prezență strict protocolară, un moment de recunoaștere a gloriei lui Klaus Iohannis pe plan european, mondial și, într-o anume măsură, Galactic (fătucele de la televiziunile de știri au lăsat să se înțeleagă că președintele Franței a avut ochi doar pentru președintele României!), nu pot să nu salut faptul că Marșul ne-a dat nouă, românilor, prilejul de a constata cum stau bot în bot Klaus Iohannis și Victor Ponta.

Erau toate argumentele ca la Paris să fie prezent Victor Ponta:

În general, au participat premieri. Manifestația a fost organizată de Socialiștii francezi. Victor Ponta moare după asemenea sindrofii planetare, în care ești văzut la televizor ținînd-o ce cot pe Angela Merkel. Lui Victor Ponta îi stau bine chestiile puștești cu tricouri gen Je Suis Charlie!

În aceste condiții, să ne imaginăm că președinte al României ar fi fost Traian Băsescu. Pariez că Victor Ponta ar fi luat și el un avion și s-ar fi precipitat la Paris. Ca să nu mai spun că Victor Ponta ar fi lătrat pe la toate televiziunile că el trebuia să meargă.

Ca să nu mai spun că tromboanele propagandistice ale PSD – Antena 3 și România Tv – ar fi bubuit de dimineață pînă seara că Victor Ponta a fost nedreptățit de Traian Băsescu.

Ce s-a întîmplat acum, în ianuarie 2015?

Nu numai că s-a dus la Paris președintele și nu premierul, dar mai mult, Victor Ponta s-a declarat în scris fericit că nu merge el, ci Klaus Iohannis.

România Tv lui Sebastian Ghiță a transmis în direct Marșul sub titlul Klaus Iohannis – participă la un eveniment pentru Europa!

Să nu-mi spuneți că iresponsabilului vesel nu-i dădea ghies să fie și el la Paris, acolo unde clocotea ciorba mediatică europeană!

Și totuși nu numai că nu s-a dus, dar mai mult a zis că președintele avea dreptul să se ducă.

Explicații?

În cazul lui Traian Băsescu, Victor Ponta se dădea capăt de băț din nevoia electorală de a întreține imaginea unui conflict cu președintele. Acum are interes să cultive imaginea unui premier care se înțelege perfect cu președintele.
Contrar aparențelor, Victor Ponta știe să renunțe la orgolii cînd vine vorba de interesele sale. Interesul său de acum e să rămînă premier pînă în 2016.

Dacă pentru asta e nevoie să toarcă în brațele lui Klaus Iohannis, nici o problemă, toarce de rupe pămîntul. Iar Klaus Iohannis, fericit că premierul îi toarce în brațe, stă bot în bot cu el, fără a se gânid c-ar putea lua astfel o gripă: O gripă numită USL”, a opinat Ion Cristoiu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.