În satul Drăgoiasa din comuna Panaci, acolo unde un urs l-a omorât pe Mihai Sorin Cadar, cioban în vârstă de 26 de ani, a fost ridicată o cruce. Primarul comunei Panaci, Vasile Cozan, a informat că în cursul zilei de marți, 3 august, crucea a fost sfințită, iar preotul Ștefan Țehanciuc a oficiat o slujbă de pomenire, în cadrul căreia s-a respectat rânduiala bisericească cu privire la prohodul celui decedat. La slujbă au luat parte atât primarul Vasile Cozan, cât și mai mulți locuitori ai satului Drăgoiasa.

Edilul de la Panaci a subliniat că este creștinește ca în locul în care o persoană și-a pierdut viața să fie ridicată o cruce.

„Suntem foarte indignați pentru că a ajuns să fie mai de preț un urs decât viața unui om”, a declarat primarul comunei Panaci, Vasile Cozan.

Reamintim că doi ciobani aflaţi la o stână din Panaci au fost atacaţi de un urs, în după-amiaza zilei de vineri, 23 iulie. Incidentul s-a produs pe raza satul Drăgoiasa, zona Poiana Boilor. Animalul ar fi venit la stână, ar fi înşfăcat o vacă şi ar fi plecat. Ciobanii ar fi fugit după urs pentru a recupera vaca şi, la o distanţă de aproximativ 300 de metri de stână, ursul i-ar fi atacat. Unul dintre bărbați a fost transportat de urgență la spitalul Județean Suceava, întrucât a fost rănit de sălbăticiune, iar celălalt, Mihai Sorin Cadar, a fost dat dispărut și găsit fără viață a doua zi.

 

 

2 Responses

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.