KMG Internaţional, sub brandul Rompetrol, va achiziţiona în parteneriat cu Societatea Naţională de Cruce Roșie din România o unitate mobilă de terapie intensivă cu 12 paturi, în valoare de 264.930 USD, ce va fi donată Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), ca parte a rezervei strategice pentru protecţie civilă, urmând a fi utilizată pe durata pandemiei pentru asigurarea suportului rapid acolo unde va fi cea mai mare nevoie.

Pentru achiziţia unităţii mobile de terapie intensive, KMG Internaţional contribuie cu 200.000 USD, iar diferenţa va fi asigurată de Crucea Roșie Româna din fonduri colectate în cadrul campaniei România Salvează România.

Contribuţia KMG Internaţional pentru acest proiect ridică sprijinul total acordat de companie în lupta împotriva pandemiei de coronavirus la peste 400.000 USD.

„Suntem alături de societatea civilă şi autorităţi în demersul lor; solidaritatea şi responsabilitatea socială sunt esenţiale, dar în situaţii de criză acestea sunt vitale. De aceea Grupul a alocat resurse pentru gestionarea pandemiei atât în România, cât şi în alte ţări unde avem operaţiuni – Republica Moldova şi Bulgaria”, a declarat Alexey Golovin, director departament juridic şi afaceri corporative al KMG Internaţional.

Această unitate mobilă cu 12 paturi poate fi folosită oriunde în ţară pe durata pandemiei, dar şi ulterior în situaţii de calamităţi sau dezastre, şi are ca scop creşterea capacităţii spitalelor de îngrijire a pacienţilor la standard înalte.

„Suntem bucuroşi că mesajul nostru legat de necesitatea de a avea 4 unităţi de terapie mobilă a fost atât de repede urmat de un răspuns afirmativ din partea Rompetrol şi Crucea Roșie. Aşa cum am menţionat în nenumărate ocazii, doar o pregătire complexă, din care face parte şi existenţa unor astfel de unităţi mobile, ne poate ajuta să putem răspunde adecvat în astfel de situaţii de urgenţă majoră. Vă mulţumim tuturor pentru mobilizare şi pentru toată susţinerea arătată în aceste zile colegilor noştri. Gândurile şi energia voastră pozitivă ne dau puterea să mergem mai departe şi să ajutăm fiecare pacient”, a adăugat dr Raed Arafat, şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

„Mulţumim Rompetrol pentru susţinerea acestei iniţiative de a achiziţiona o unitate mobilă ATI, ce va da mai multă speranţă persoanelor afectate de infecţia SARS-CoV2. Suntem recunoscători tuturor donatorilor, persoane fizice sau juridice, care au dat dovadă de responsabilitate şi solidaritate în această perioadă de criză. Bunătatea şi solidaritatea ne fac mai puternici“, a declarat Ioan Silviu Lefter, director general Crucea Roșie Română.

 

KMG Internaţional prin parteneriatele sale cu Fundaţia pentru SMURD şi Asociaţia Dăruieşte Aripi sprijină comunităţile din Constanța, Prahova şi Bucureşti în gestionarea pandemiei de covid-19, prin donaţia de carburant pentru Serviciul de Ambulanţă, achiziţia de consumabile medicale (măşti, mănuşi), aparatură medicală, reactivi pentru determinarea tipului de virus (analiza genomului pentru identificarea specificităţii naţionale şi a potenţialelor mutaţii genetice, de către Institutul Cantacuzino).

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.