Ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat că o fraudarea sistemului prin vaccinarea ”la chiuvetă” este de nepermis şi că personalul medical care face acest lucru nu are ce căuta în sistem.

Aş vrea să mă refer la o chestiune despre care o să cer date mai precise dacă există şi pe care eu o consider ca fiind o chestiune de neacceptat, este vorba de această vaccinare în chiuvetă. O asemenea fraudare a sistemului nu poate fi permisă. Avem foarte mulţi medici, foarte mulţi din sfera medicală, personal medical de care suntem mândri, cărora le mulţumim în fiecare zi pentru abnegaţia profesională, dar pentru că munca acestor oameni nu poate fi luată în derâdere nu putem să acceptăm ca alţii, mult mai puţini, dar totuşi unii din acest sistem medical, să fraudeze acest sistem şi să contribuie la eliberarea unor certificate prin fraudare fără a fi vaccinate persoane. Trebuie să facem o analiză rapidă a legislaţiei pentru că mai mult ca sigur se impune o înăsprire a legislaţiei. Din punctul meu de vedere, oameni care fac asemenea chestiuni nu au ce căuta în sistemul medical”, a declarat ministrul interimar al Sănătăţii.

Referitor la posibilitatea ca medicilor care practică acest lucru să le fie ridicat dreptul de practică, Cseke Attila a spus: “Vom vedea la ce soluţie vom ajunge, dar în mod cert aici e nevoie de o înăsprire a legislaţiei şi punctul meu de vedere este acela că o asemenea atitudine nu trebuie tolerată şi cine are o asemenea atitudine în sistemul medical, apreciez marea majoritate a sistemului medical, dar exact pentru că imaginea lor nu poate fi stricată de oameni mult mai puţini, dar care fac asemenea fraude, ei nu au ce căuta în acest sistem”, relatează psnews.ro.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.