Jurnalistul și scriitorul Cristian Tudor Popescu a comentat declarația „fermă” a premierului Viorica Dăncilă că anul acesta nu se va da OUG pe amnistie și grațiere.
Cristian Tudor Popescu oferă două explicații pentru atitudinea schimbată a prim-ministrului României.
Prima se referă la postul de premier care o pune în situații de nivel înalt precum întâlnirea comisarul Juncker și alte „soiuri de mărimi europene”,și, ca atare, „începe să se uite altfel în oglindă și s-a gândit: eu chiar sunt premierul Dăncilă.” Toate aceste protocoale „încep să îi creeze o închipuire despre sine,” în care constă de altfel și forța poporului român.
Însă, există și o a doua explicație, care se apropie mai mult de situația concretă în care se află Dragnea, reflectată în pierderea majorității la Camera Deputaților: „e altceva care se adaugă la închipuirea de sine și anume slăbirea lui Dragnea. Când a trimis-o Dragnea la Palatul Victoria cu te duci și faci, avea o altă poziție, și doamna are instinct ca orice psdist care se respectă: acum simte că Dragnea a pierdut cam mult sânge. De aceea a făcut această declarație, a fost fermă, și-a regăsit verticalitatea. Acum, în luna decembrie, să vedem cum și-o păstrează în funcție de ce se întâmplă cu Dragnea.”
Cristian Tudor Popescu spune în concluzie că construcția pe care stă Dragnea este o „cazemată care se sprijină pe picioare de păianjen.” Aparent n-ar schimba mare lucru pierderea conducerii Camerei Deputaților, însă „disperarea cu care își apără funcția” arată că „știe că din clipa în care a pierdut o bucățică cade toată șandramaua.”

Sursa: www.psnews.ro

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.