Potrivit unui studiu InfoCons, în cadrul campaniei „Stop contrabandei! Ia atitudine!”, în anul 2016 Inspectoratul Judeţean de Poliţie Suceava a realizat/identificat/constatat 79 de acţiuni de prevenire pentru combaterea contrabandei realizate, mai puţin cu 76 acţiuni faţă de media acţiunilor realizate de către toate Inspectoratele Judeţene de Poliţie la nivel naţional.

Tot în 2016, au fost identificate 385 cazuri de infracţiuni de contrabandă, mai mult cu 309 cazuri faţă de media cazurilor identificate de către toate Inspectoratele Judeţene de Politie la nivel naţional.

De asemenea, din totalul dosarelor ce se aflau înregistrate la nivelul anului 2016: 64 dosare au fost finalizate şi 34 au rămas în lucru.

Cele mai puţine acţiuni de prevenire pentru combaterea contrabandei au fost realizate de către Inspectoratul Judeţean de Poliţie Bacău – 1 acţiune iar cele mai multe acţiuni au fost realizate de către Inspectoratul Judeţean de Poliţie Cluj – 2167 acţiuni.

Cele mai puţine dosare penale de contrabandă au fost înregistrate la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Braşov – 3 dosare iar cele mai multe dosare penale de contrabandă au fost înregistrate la Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti – 320 dosare.

InfoCons a realizat în Parteneriat cu Ministerul Afacerilor Interne, Poliţia de Frontieră Română şi Ministerul Finanţelor Publice Campania Naţională „Stop contrabandei! Ia atitudine!”

Campania are drept scop informarea, educarea şi întărirea capacităţii instituţionale pe tema Contrabandei la nivel naţional, în vederea creării unei stări de spirit necesare pe diversele paliere ale societăţii de la nivelul cel mai de jos şi până la vârf.

În cadrul Campaniei a fost realizat un studiu la nivel naţional cu privire la acţiunile de prevenire pentru combaterea contrabandei realizate, cazurile de infracţiune de contrabandă identificate, tipurile de obiecte ce au făcut obiectul contrabandei, dosarele penale înregistrate.

Instituţiile implicate în cadrul acestui studiu sunt: Poliţia de Frontieră, Inspectorate Judeţene de Poliţie, Servicii judeţene de poliţie transporturi, Inspectorate de Jandarmerie, Tribunale, Judecătorii, Parchete, Primării, Direcţii Vamale.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.