Este pentru prima oară când slujba praznicului Bunei Vestiri de la Mănăstirea Moldovița nu mai are loc cu oameni mulți și sobor de preoți, fapt ce i-a determinat pe cei care obișnuiau să fie prezenți în fiecare an la mănăstire să se adapteze vremurilor.

De ani de zile, Ilaria Pușcă, profesor pentru învățământul primar și director al școlii din comuna Vatra Moldoviței, obișnuia să îmbrace straiele străbune și fie alături de membrii Ansamblului „Gura Izvorului” la Mănăstire. Este pentru prima dată când copiii pe care îi învăță și-au spus rugăciunile și poeziile de acasă, multe dintre ele fiind adaptate la vremurile pe care le trăim astăzi.

Vă prezentăm mesajul directorului Ilaria Pușcă, precum și mesajele impresionante transmise de copiii de la Vatra Moldoviței:

„E praznicul Bunei Vestiri, cu hram la Mănăstirea Moldovița. E trist în acest an. Cântările cele frumoase au amuțit. Slujitorii mănăstirii, împreună cu maicile, se roagă singuri. În vremuri tulburi, ne plecăm genunchii acasă, tineri și bătrâni. Poate s-o îndura Maica Domnului și vom primi și noi veste bună, cum Ea însăși a primit de la Arhanghel. Glasuri nevinovate de copii vă aduc, în inimă și în casă, credință și nădejde, oriunde v-ați afla. Poate pentru ei, se va îndura Bunul Dumnezeu să oprească acest vis urât, s-o putem lua de la capăt, mai buni și mai smeriți. Primiți, așadar, rugăciuni de copii, îngerii acestei lumi învolburate, așa cum s-au priceput ei. Bunul Dumnezeu să vă ocrotească pe toți. Amin. #nerugamacasasiasteptamvestireaceabuna#”, a transmis Ilaria Pușcă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.