Nu există nicăieri în țară o zonă care să dispună de mai multe manifestări folclorice și obiceiuri ca cea a Bucovinei. Aceasta cunoaște nenumărate tradiții ce s-au transmis din moși strămoși pe cale orală, păstrându-se cu mare strictețe până în zilele noastre. În situația în care vreți să știți mai multe despre acele tradiții de Anul Nou, musai sa veniți în Bucovina, pentru că este cel mai potrivit loc în care puteți cunoaște pe viu zestrea folclorică a strămoșilor. La cumpăna dintre ani, românii sărbătoresc venirea Noului An atât în intimitatea propriei gospodării, cât și în spații deschise, creând astfel spectacole ce stârnesc emoții aparte și oferind senzația că legătura dintre prezent și strămoși nu s-a pierdut niciodată.

Pentru a se bucura tot mai multă lume de aceste obiceiuri, pensiunile și hotelurile din Bucovina se gătesc de sărbătoare și își deschid larg porțile pentru a primi oaspeți. Pe lângă deschisul porților, gospodinele se suflică temeinic și se dau la făcut cele mai gustoase bucate lăsate de Dumnezeu pe pământ, care între noi fie vorba, nu-s alea de post, nici vegane, cu atât mai puțin cele vegetariene. Cu toate că principalul ingredient al bucatelor tradiționale bucovinene este carnea de porc, va rog să mă credeți că la cum este gătită, vindecă și sufletul, nu doar umple stomacul. Așa că, dacă vrei să petreci românește, nu strică să fii puțin informat și asupra prețurilor din zonă.

La o pensiune de patru margarete din Dorna Candrenilor, pachetul turistic de Crăciun costă 2.000 de lei de persoană pentru patru nopţi de cazare iar turiştii beneficiază de SPA, plimbări cu sania trasă de cai, petreceri în noaptea de Revelion şi în seara de 1 ianuarie cu program artistic, foc de artificii, DJ şi jocuri interactive.

Turiştii care vor merge la Vatra Dornei se pot caza la un hotel de patru stele care oferă de Revelion un pachet turistic cu patru nopţi de cazare şi mic dejun inclus cuprins între 1.250 de lei şi 2400 de lei. Preţurile diferă în funcţie de opţiunile turiştilor, masa festivă dintre ani costând 350 de lei. De asemenea, turiştii pot beneficia, contra cost, şi de masaj terapeutic, hidromasaj cu alge marine, masaj de relaxare sau masaj cu uleiuri esenţiale şi baie cu lapte şi miere şi împachetări cu argilă.

La un alt hotel de patru stele din Vatra Dornei, pachetul turistic de Revelion pentru cinci nopţi de cazare cu demipensiune costă între 2.340 de lei şi 2.800 de lei de persoană, turiştii beneficiind de plimbare cu telescaunul şi grătar pe platoul alpin de unde începe pârtia, de cină festivă de Revelion şi de carnaval de 1 ianuarie cu program artistic. Totodată, turiştii pot avea acces la piscină, saună finlandeză, saună umedă şi sală de fitness.

La un hotel de patru stele din Gura Humorului, pentru Revelion turiştii trebuie să plătească între 2.000 şi 3.000 de lei de persoană pentru patru nopţi de cazare cu demipensiune. Oferta include participare la tăierea porcului, grătar în aer liber şi berbecuţ la proţap, o serbare câmpenească cu grătare şi balmoş, foc de tabără şi un spectacol cu formaţii artistice bucovinene.

 

O ofertă mai aparte o întâlnim în Cacica unde pentru 10.000 de lei se pune la dispoziția clienților o pensiune întreagă, cu 10 camere închiriate unui grup de minim 20 de persoane pe o perioadă de 4 nopți.  Prețul include cazare și accesul la piscina cu apă sărată, saună, accesul la sala de mese și bucătăria utilată, la foișor din curte, terenul tenis/fotbal pe suprafață sintetică etc. Pensiunea are încălzire centrală, wi-fi gratuite, televizor în fiecare cameră, baie în fiecare cameră.

O pensiune de la Voroneț pune la dispoziția clienților săi o ofertă turistică începând de la 2.500 de lei de persoană, până la 3.000 de lei, pentru 4 nopți, all-inclusive, garantând turiștilor o petrecere de neuitat în noapte dintre ani, plus diverse activități în timpul zilei specifice sărbătorilor de iarnă, zonei și anotimpului.

Indiferent de locul ales pentru trecerea dintre ani, pensiunile și hotelurile din zonă sunt pregătite pentru turiști cu oferte diverse și pentru toate buzunarele. Atmosfera specifică zonei, căldura oamenilor și frumusețea tradițiilor vă vor oferi o experiență de neuitat, făcând ca începutul de an 2018 să fie de-a dreptul excepțional.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.