Aseară, 07 noiembrie, Terry Lee Burns a revenit la Fierărie, un loc care i-a devenit drag după mai multe vizite în Suceava.

Am fost aseară să-l vedem pe Terry în recital la Fierărie și am descoperit un american hâtru, cu un umor sănătos, capabil să râdă până şi de el însuși, într-un one man show abil gândit. Dincolo de abilitatea sa deosebită în mânuirea chitarei, Terry Lee Burns are calități componistice deosebite, care îi permit ca pe lângă compozițiile proprii să abordeze coveruri după piese de referință din repertoriul de gen. El reușește să interpreteze aceste cântece în manieră proprie, dând consistență actului artistic.

Am fost bucuroși să urmărim la lucru un profesionist adevărat, capabil să stăpânească o sală zgomotoasă cu glume ceva mai sărate decât alunele care însoțesc berea la mese și glume menite să întrerupă conversațiile. Terry are deja prieteni în Suceava, oameni care au venit înainte de începerea spectacolului ca să poată schimba câteva cuvinte cu cantautorul și au rămas să cânte unele dintre refrene, împreună cu el.

Americanul stabilit acum în Germania ne-a mărturisit că preferă sălile de tipul celei de la Fierărie deoarece îi place să-și vadă publicul, pentru a putea decide ce fel de piese să cânte în recital. Nu-i plac sălile în care cântă pentru plăcerea proprie, prea mari pentru a include publicul în show, acesta fiind unul din motivele pentru care vine atât de des în România. Cum diseară va susține un nou recital pe scena din pizzeria LaBomba a poetului Sorin Poclitaru, intenționăm să îl urmărim și acolo, din dorința de a vă oferi și câteva imagini video care să ne susţină punctul de vedere.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.