Joi, 29 august, la ora 17.00, polițiștii din cadrul Secției nr. 14 Poliție Rurală Vama, desfășurând activități specifice pe linie de poliție rutieră, pe raza comunei Vatra Moldoviței, în timp ce se deplasau pe DJ 176, aproape de intersecția cu DN 17A, au observat un moped circulând din direcția Ciumârna – Paltinu, iar ajuns în intersecție conducătorul mopedului a pierdut controlul direcției, căzând pe sol. 

S-a procedat la deplasarea în locul respectiv, iar până în momentul în care au ajuns la fața locului, conducătorul mopedului l-a ridicat de jos, degajând intersecția și s-a deplasat pe acostamentul DJ 176.

Cu această ocazie acesta a fost întrebat dacă este rănit sau are nevoie de îngrijiri medicale, declarând că nu a suferit leziuni și că doar s-a speriat.

S-a procedat la identificarea conducătorului de moped ca fiind Florin I., de 24 ani, domiciliat pe raza comunei Vatra Moldoviței.

Fiindu-i solicitate documentele personale, respectiv permisul de conducere acesta declară i-a fost reținut anterior pentru viteză și că dovada înlocuitoare a acestuia nu o are asupra sa. Totodată acestuia i s-a solicitat să prezinte și documentele pentru mopedul condus, însă acesta a declarat că nu deține nici un document întrucât a cumpărat-o recent. 

Astfel s-a procedat la verificarea persoanei în cauză în baza de date, ocazie cu care s-a constatat că acesta deține permis de conducere categoriile AM, B, B1 însă figurează cu mențiunea „Suspendat”. 

Totodată s-a procedat și la identificarea seriei de șasiu a mopedului și s-a stabilit că mopedul figurează ”Căutat pentru confiscare” pe raza statului Italia, data introducerii 21.07.2012, fiind vorba de o motocicletă Honda.

S-a procedat la testarea cu aparatul etilotest a lui Florin I., rezultatul fiind negativ.

Având în vedere lipsa documentelor de identificarea a mopedului și a celor de proprietate asupra acestuia, precum și mențiunile existente în bazele de date, s-a dispus indisponibilizarea mopedului la sediul Poliției municipiului Câmpulung Moldovenesc în vederea cercetărilor.

S-a luat legătura cu procuror din cadrul Parchetului de pe lângă judecătoria Câmpulung Moldovenesc, acesta opinând ca cercetările să fie efectuate fără vreo măsură preventivă.

În cauză urmează a fi continuate verificările în vederea stabilirii dacă vehiculul moped identificat se supune înregistrării sau înmatriculării.

S-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de :,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și ,,punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.