Peste 100 de poliţişti din cadrul structurilor de investigaţii criminale, ordine publică, secţiilor de poliţie rurală şi posturilor de poliţie au acţionat în acest weekend, în intervalul orar 23.00 – 04.30, pentru prevenirea faptelor cu violenţă în zona barurilor şi discotecilor.

După ce în weekend-ul precedent nu au fost sesizate fapte cu violenţă, ca urmare a măsurilor sporite dispuse şi a raziilor organizate cu sprijinul luptătorilor Serviciului de Acţiuni Speciale – IPJ Suceava, în acest weekend, la nivelul IPJ Suceava a fost implementat un nou plan de măsuri pentru prevenirea faptelor cu violenţă în zona barurilor şi discotecilor.

De această dată, planul a vizat în special mediul rural, peste 100 de poliţişti din cadrul poliţiilor municipale şi orăşeneşti, ai secţiilor şi posturilor de poliţie fiind angrenaţi la nivelul întregului judeţ, pentru sporirea măsurilor de siguranţă în zona barurilor şi discotecilor.

Din dispoziţia şefului inspectoratului a fost realizată o analiză privind frecvenţa şi gravitatea faptelor sesizate în zona discotecilor din mediul rural, evidenţiindu-se un risc infracţional crescut în barurile, cluburile şi discotecile organizate în mediul rural arondat municipiilor Suceava, Fălticeni, Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei.

Au fost analizate elementele generatoare de risc pentru 12 discoteci din Todireşti, Zvoriştea, Dărmăneşti, Fundu Moldovei, Pojorâta, Moldoviţa, Dorna Arini, Iacobeni, Dorna Candreni,Vadu Moldovei, Preuteşti şi Mălini, fiind organizate echipe de poliţişti de ordine publică şi poliţişti rutieri pentru monitorizarea stării de siguranţă publică din zona acestor locaţii. În toate aceste discoteci s-au făcut controale şi administratorii au fost instruiţi cu privire la măsurile pe care trebuie să le dispună pentru siguranţa activităţilor pe care le desfăşoară.

De asemenea, şi în celelalte zone ale judeţului au fost dispuse măsuri sporite de siguranţă în zona barurilor şi discotecilor.

Peste 1000 de persoane au  fost legitimate de poliţişti, în unele cazuri fiind executate şi controale corporale asupra unor tineri care prezentau suspiciuni cu privire la deţinerea de obiecte înţepătoare. Din fericire, nu au fost întâlnite cazuri în care tinerii să aibă asupra lor cuţite sau alte asemenea obiecte.

Ca şi în weekend-ul trecut, acţiunile au fost orientate pe două segmente, respectiv verificări în baruri, cluburi şi discoteci în intervalul 24.00 – 03.00 şi sporirea patrulelor auto în intervalul 03.00 – 04.30, pentru monitorizarea ieşirilor din cluburi şi asigurarea deplasării în siguranţă a tinerilor către domicilii.

Ca urmare a acţiunilor organizate, la nivelul întregului judeţ nu a fost sesizată nicio agresiune în zona barurilor şi discotecilor.

Polițiștii suceveni speră ca aceste acţiuni care implică o resursă umană şi logistică sporită din partea IPJ Suceava să responsabilizeze tinerii, care să conştientizeze faptul că discotecile reprezintă un mediu de distracţie civilizată.

Totodată, IPJ atrage atenţia tinerilor, prin comunicatul de presă emis, cu privire la consumul de alcool, situaţia operativă anterioară evidenţiind faptul că în această perioadă a anului creşte numărul celor care consumă în exces băuturi alcoolice, acesta fiind şi factorul favorizant al multor infracţiuni cu violenţă.

Astfel de acţiuni organizate de IPJ Suceava prin urmărirea permanentă a zonelor de risc vor continua, poliţiştii  atrăgând atenţia asupra faptului că  manifestă toleranţă zero faţă de orice comportament antisocial de tip violent.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.