De la începutul acestui an CAS Suceava a eliberat un număr de 22 formulare europene S2 (E112) prin care persoanele asigurate pot beneficia de tratament în statele membre ale Uniunii Europene, în condiţiile în care tratamentul respectiv se regăseşte printre serviciile medicale prevăzute în pachetul de servicii de bază şi nu i se poate acorda în intervalul de timp necesar în mod normal pentru obţinerea tratamentului respectiv în România, luând în considerare starea curentă de sănătate a persoanei solicitante şi evoluţia probabilă a bolii.

Prin intermediul acestor formulare S2 (E112) pacienţii au efectuat tratament gratuit în străinătate, aceştia adresându-se unor unităţi sanitare din Italia, Ungaria, Austria, Elveţia şi Germania. Aceste formulare au fost acordate pentru pacienţi cu afecţiuni neurologice, pediatrice, ortopedice, dermatologice, boli ale sistemului circulator, afecţiuni oncologice şi afecţiuni ORL.
Contravaloarea estimată a serviciilor medicale obținută în baza acestor formulare este de 168.785 EURO.

De remarcat este cazul unei gravide, care s-a adresat în luna octombrie CAS solicitând eliberarea unui formular european S2 (E112) cu care să se deplaseze în Germania pentru a primi servicii medicale decontate din Fondul Naţional Unic de Asigurări de Sănătate.

Patologia care a determinat aprobarea şi eliberarea formularului S2 a fost o malformație cardiacă severă (trunchi arterial comun) a fătului, diagnosticata antenatal. În felul acesta, CAS Suceava a eliberat formularul S2 pentru persoana însărcinată în 33 săptămâni, care a născut în Germania, la o clinică specializată în chirurgie cardiovasculară pediatrică.

„După naştere, instituţia noastră a eliberat, conform legislației în vigoare, un al doilea formular european S2 (E112), de această dată pentru nou-născut pentru a fi supus intervenției chirurgicale specifice, care a salvat viaţa micuţului pacient. De fiecare dată CAS Suceava a analizat şi aprobat prompt solicitările medicale, astfel încât asiguraţii să poată beneficia de servicii medicale de calitate atât în ţară, cât şi în străinătate”, a declarat președintele director general al CAS Suceava, Claudiu Cobuz.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.