Pâine şi circ, „panem et circenses” este unul din sloganurile cele mai persua­sive ale decadenţei şi ­exprimă fără pic de ­echivoc gradul de decădere al civilizației noastre.

Pe timpul lui Ceauşescu românii tocmai asta nu aveau. Ceea ce nu ­înseamnă că acel tip de ­societate era viguros.­ Pâinea lipsea, dar ceea ce se întâmpla pe prima ­scenă a ţării era circul de partid şi de stat. Un circ ­însă sângeros şi nemilos. Acum avem pâine şi ­cozonac, aceasta după ­lărgimea pungii fiecăruia, iar circul debordează ca niciodată.

Un circ de proastă calitate este pus în scenă și la Suceava, iar protagonistul este cunoscut de către public, încă din perioada sa de glorie, când circul semnifica pentru el  normalitate.

Doamnelor și domnilor, Gheorghe Flutur își face apariția, din nou,  pentru dumneavoastră, resuscitat parcă, încercând să se reinventeze, de această dată cu lopata.

Cu toții ați văzut probabil imaginile cu președintele CJ Suceava cu o lopată în mână și ați auzit de shooting-ul foto pe care l-a avut pe Centura Sucevei.

Într-o eră a civilizației, Flutur încă se gândește că există oameni care  pot fi prostiți într-un fel atât de demagocic. De altfel, acesta a mai umblat și cu ranița în spate, a mai cărat și baxuri de apă la inundații, a mai scris și cu oi pe deal, și ar fi în stare să danseze și Samba, doar pentru a câștiga capital politic, numai că lumea nu mai este proastă.

Ghinion, domnule președinte! Lumea  are acces la multe informații, iar vremurile de acest  fel au apus. Peste doi ani au trecut, iar județul se află tot acolo cu dezvoltarea. Sigur că vă ajută și poziția de victimă a actualului guvern, însă asta nu e tot. Pe lângă lacrimi cristaline este nevoie și de ceva palpabil, iar oamenii  din județ, încă mai așteaptă o schimbare.

Așteaptă, de fapt,  să „reporniți dezvoltarea județului”, așa cum ați promis.

Dacă m-ați întreba pe mine, domnule președinte, aș fi fost de părere că era mai bun un hârleț la Centura Sucevei.

Vă mai amintiți de cutiile de la pantofi, ( de la un brand autohton) pline cu bani, pe care, vorbește lumea că le-ați fi îngropat în pământ?

Dar dacă ne amintim de acele perioade, când în campanii banii se făceau cu lopata, aproape că vă înțeleg!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.