In data de 10 iulie, ora 10, Biblioteca Bucovinei “I. G. Sbiera” Suceava si grupul de voluntari format in cadrul proiectului „Al Treilea Spatiu al Cetateniei Active” organizeaza o serie de evenimente (conferinta de presa, Promenada cetatenilor) pentru a marca deschiderea Cuibului Democratiei din Suceava, o “agora comunitara” amenajata de voluntari in incinta bibliotecii judetene, corpul B, Mansarda.

Cuibul Democraţiei din Suceava se înscrie într-o reţea de alte 4 cuiburi deschise în bibliotecile publice din Cluj-Napoca, Târgu-Jiu, Deva și Braşov, în cadrul proiectului „Al Treilea Spaţiu al Cetăţeniei Active”, finanţat prin Granturile SEE 2009-2014, programul Fond ONG România. Inspirate de “cuibul lecturii” creat de Mark Reigelman şi folosind materiale în valoare de 1600 EUR, cuiburile democraţiei din bibliotecile publice româneşti sunt medii, ambiente sau chiar instalaţii amenajate de către voluntari pentru membrii comunităţii largi, pentru a încuraja şi susţine practicarea valorilor democraţiei: dialog, schimb de idei, participare activă.
“Dupa deschiderea oficială din 10 Iulie, Cuibul va aparţine cetăţenilor din Suceava. Aici vor avea loc şi alte întâlniri/activităţi din cadrul proiectului, dar spaţiul poate fi oricând rezervat şi folosit în mod gratuit de către cetăţeni/mass-media/ONG-uri/instituţii publice pentru orice poate constitui o formă de implicare în viaţa comunităţii – dezbateri, întâlniri informale, sesiuni de informare, programe de educaţie etc” afirmă Lăcrămioara Cocuz, bibliotecar şi facilitator al implementării locale a proiectului.
Pentru a invita cetăţenii din Suceava să descopere spaţiul special amenajat pentru ei, pe lângă susţinerea conferinţei de presă (10 Iulie, ora 10:00, în incinta cuibului), voluntarii din proiect vor descinde în mijlocul comunităţii, însoţiţi de reprezentanţii mass-media, unde vor distribui cărţi poştale/vederi din Cuib şi vor promova cetăţenia activă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.